English  |  فارسی
امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
رتبه هفتم ایران در تولید گازهای گلخانه‌ای جهان

رتبه هفتم ایران در تولید گازهای گلخانه‌ای جهان

 

 

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هدف‌گذاری برای توسعه پایدار را راهکاری جهت حفظ منافع برای نسل‌های آینده در کنار تحقق منافع نسل حاضر دانست و گفت: توسعه پایدار علاوه بر تحقق اهداف اقتصادی، کیفیت زندگی انسان‌ها را نیز حفظ و تامین می‌کند.

 

 

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) معصومه ابتکار در همایش ملی توسعه پایدار، پتروشیمی و صنعت سبز، گفت: صنعت سبز به لحاظ جهت‌گیری جهانی و همچنین جهت‌گیری‌های برنامه‌ای دولت یازدهم از جایگاه مهمی برخوردار است.

وی اشاره‌ای هم به برنامه ارائه شده توسط رئیس جمهور در زمان آغاز به کار دولت داشت و اظهار کرد: اقتصاد سبز و توجه به محیط زیست از جمله 11 محور مهم این برنامه بودند.

معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری حضور و سخنان رئیس جمهور در اجلاس سران توسعه پایدار که شهریور ماه سال جاری در محل سازمان ملل برگزار شد، افزود: یکی از مهم‌ترین رخدادهای این اجلاس تصویب 17 محور یا هدف‌گذاری جهانی برای سال‌های 2015 تا 2030 توسط سران کشورهای مختلف جهان بود که ایران نیز برای حرکت در مسیر این اهداف 17 گانه توسعه پایدار، اعلام آمادگی کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید مجدد رئیس جمهور بر اینکه دولت یازدهم، دولت محیط زیست است حضور در اجلاس سران را نشانه عزم جدی دولت برای توجه به محیط زیست و توسعه پایدار دانست و افزود: پیش از این اجلاس جهانی، رئیس دولت یازدهم همزمان با هفته محیط زیست در خردادماه سال جاری و در محل سازمان حفاظت محیط زیست بر این موضوع تاکید کرده بودند.

توسعه پایدار راهی برای دستیابی به اهداف اقتصادی در کنار تامین کیفیت زندگی

وی هدف‌گذاری برای توسعه پایدار را راهکاری جهت حفظ منافع برای نسل‌های آینده در کنار تحقق منافع نسل حاضر دانست و گفت: توسعه پایدار علاوه بر تحقق اهداف اقتصادی، کیفیت زندگی انسان‌ها را نیز حفظ و تامین می‌کند.

ابتکار ضمن یادآوری نیاز انسان‌ها به تنفس 16 کیلو هوا در روز، گفت: تصور کنید اگر تنها میزان اندکی از این هوا تامین نشود یا همراه با آلودگی‌های مختلف باشد، چه اتفاقی برای انسان‌ها رخ خواهد داد و همین موضوع قابل تعمیم در سایر موارد نیز هست. زیرا انسان برای برخورداری از یک زندگی شرافتمندانه و سالم در کنار سایر نیازهای خود، به خاک، آب، هوا و غذای سالم نیز نیاز دارد.

معاون رئیس جمهور اشاره‌ای هم به ابلاغ سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست توسط مقام معظم رهبری در 15 محور و برای سران سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه طی هفته گذشته داشت و افزود: مقام معظم رهبری با بینش دقیق و روشن خود، چارچوب و خط مشی توسعه پایدار ایران را اعلام کردند.

وی تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد سبز، اقتصاد و صنعت کم کربن، کاهش آلودگی‌ها، بهینه‌سازی مصرف انرژی، فرهنگ‌سازی، دستیابی به فن‌آوری‌های سبز برای تحقق اهداف، برخورداری از پژوهش‌های کاربردی در حوزه محیط زیست، نظارت، کنترل و پایش، همچنین مشارکت و همکاری مردم و کلیه آحاد جامعه برای حفظ محیط زیست را مهم‌ترین خطوط ترسیمی برای حرکت سه قوه در مسیر حفظ محیط زیست برشمرد.

مسئولیت حفظ محیط زیست هم بر عهده همگان است

وی حفظ محیط زیست را مسئولیت اجتماعی تمامی آحاد جامعه دانست و گفت: محیط زیست سالم حق شماست، پس حق خود را بشناسید و از آن به خوبی دفاع کنید. اما می‌دانید که در مقابل هر حقی مسئولیت‌هایی هم وجود دارد و مسئولیت حفظ محیط زیست هم بر عهده همگان است زیرا همه از نعمت محیط زیست بهره‌مند می‌شویم.

ابتکار با تقسیم مسئولیت حفظ محیط زیست به دو بخش عمومی و خصوصی، اظهار کرد: تعریف مسئولیت عمومی مشخص است و در بخش خصوصی نیز هر کس به فراخور نقش و مسئولیتی که بر عهده دارد، سهمی در حفظ محیط زیست دارد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گاهی مدیر باتجربه در مسند مسئولیت است که به فراخور تجربه و دقت و کارایی، مسئولیت‌هایی بر عهده دارد و گاهی مدیری جوان در مسند مسئولیت قرار دارد که البته استفاده از مدیران جوان و به طور کلی نیروی جوان و خلاق باید مورد تاکید قرار گیرد، که این مدیران جوان باید با انگیزه، نوآوری و انرژی جوانی در انجام مسئولیت خود بکوشند.

ابلاغ سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست منجر به یکپارچگی دستگاه‌های اجرایی می‌شود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست توسط مقام معظم رهبری را منجر به ایجاد قوام و یکپارچگی همه دستگاه‌های اجرایی کشور در موضوع مهمی چون محیط زیست دانست.

وی با اشاره به آغاز کار اجلاسGECP (نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز جهان) در تهران، گفت: در دستورکار قرار گرفتن صدور بیانیه مستقل برای محیط زیست و توسعه پایدار توسط حاضرین در این اجلاس که حدود 79 درصد گاز جهان را تولید می‌کنند و تاکید تمام حاضرین در اجلاس بر لزوم حفظ محیط زیست در کنار فعالیت‌های گازی و اقتصادی، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

ابتکار بهینه‌سازی مصرف انرژی، کاهش آلودگی و کاهش رد پای کربن را از مهم‌ترین محورهای سخنرانی روز نخست این اجلاس برشمرد.

ابتکار با یادآوری این موضوع که ظرفیت زیستی دنیا و توان بازسازی طبیعت محدود است، گفت: در حال حاضر میزان بهره‌کشی انسان‌ها از طبیعت بیشتر از ظرفیت زیستی زمین است به گونه‌ای که برای هر یک سال زندگی انسان‌ها بر روی کره زمین یک سال و نیم زمان برای بازسازی نیاز است.

وی افزود: اگرچه طبیعت توان خودپالایی و احیا را دارد اما این توان در حدی تعریف شده که اگر از آن عبور کند، بحران‌های متعدد محیط زیستی به وجود خواهد آمد که بخشی از آن هم اکنون به صورت گرمایش زمین و از بین رفتن تنوع زیستی گیاهی و جانوری نمایان شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر لزوم هماهنگی و سازگاری فعالیت‌های انسان با قواعد طبیعت، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات کاهش رد پای کربن در فعالیت‌های مختلف انسان بر کره زمین است زیرا ردپای کربن بالاترین سهم در رد پای اکولوژیک را دارد.

وی ضمن یادآوری اجلاس هفته آینده پاریس (کاپ 21) که به موضوع تغییرات اقلیم و تصمیم‌گیری‌های جدید جهانی در این حوزه اختصاص دارد، گفت: تمام شواهد و اطلاعات علمی جهان حاکی از آن است که مساله گرم شدن زمین بسیار جدی است و این در حالی است که هیات بین دولتی تغییرات آب و هوایی (IPCC) پیش‌بینی‌های بسیار خوبی با احتمال بسیار نزدیک به یقین و درصد خطای بسیار پایین برای تجربه جهان در مساله گرم شدن زمین و تغییرات اقلیم داشت.

معاون رئیس جمهور با اشاره به هدف‌گذاری میانگین افزایش دما در جهان برای یک و نیم تا دو درجه سانتیگراد، گفت: در حالی که افزایش دما 85 درجه سلسیوس برای زمین پیش‌بینی می‌شد، این میزان در برخی نقاط به یک درجه رسید و ایران حتی از این میزان افزایش دما هم عبور کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: تغییرات اقلیم و افزایش دمای زمین در دوره کنونی، پدیده‌ای انسان ساخت است و بخش اعظم آن ناشی از تولید و انتشار CO2و گازهای گلخانه‌ای است.

رتبه هفتم ایران در تولید گازهای گلخانه ای جهان

وی افزود: پروتکل کیوتو اگرچه موفقیت‌هایی در این زمینه به همراه داشت اما عقب ماندگی‌های شدیدی هم داشت زیرا برخی از کشورها به این پروتکل نپیوستند و کشورهای در حال توسعه نیز در این پروتکل متعهد نبودند در حالیکه امروز همین کشورها بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای در جهان هستند به گونه‌ای که چین رتبه نخست دنیا در زمینه انتشار گازهای گلخانه‌ای را دارد و ایران نیز تقریبا در رتبه هفتم قرار دارد.

ابتکار ضمن مرور تلاش ها و مذاکرات فشرده یک سال اخیرکشورهای دنیا برای رسیدن به توافق جدید در زمینه مقابله با آثار تغییرات اقلیم، گرمایش زمین و انتشار گازهای گلخانه‌ای، اظهار کرد: در توافق جدید همه کشورهای جهان متعهد خواهند شد برای تلاش به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کم کردن عوارض ناشی از این پدیده‌ها تلاش کنند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به نظرات کارشناسان ایرانی، گفت: بسیاری از کارشناسان معتقدند ایران افزایش یک تا یک و نیم درجه‌ای دما و کاهش بارندگی بیش از 45 درصدی در خوزستان در دو سال اخیر را تجربه می‌کند که ناشی از پدیده تغییر اقلیم است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: سهم 70 درصدی الگوهای ناپایدار مصرف آب در بخش کشاورزی، الگوی نادرست کشت، عدم مصرف بهینه انرژی در کنار سهم 30 درصدی تغییرات اقلیم عوارض شدیدی چون خشک شدن تالاب‌ها، کاهش ذخیره منابع آب زیرزمینی را برای ایران به همراه داشته است.

اقتصاد انرژی ایران، اقتصاد پویا نبوده است

وی هدررفت انرژی، شدت مصرف انرژی بالا و سیستم یارانه‌ای انرژی، حامل‌های انرژی و نفت را از مهم‌ترین دلایل قرار گرفتن ایران در رتبه هفتم تولید‌کنندگان گازهای گلخانه‌ای جهان برشمرد و گفت: متاسفانه اقتصاد انرژی ایران، اقتصاد پویا نبوده است.

حضور 117 رئیس جمهور و نخست وزیر جهان در اجلاس تغییرات آب و هوایی پاریس

ابتکار اضافه کرد: به رغم برخی شرایط امنیتی در پاریس به دلیل اهمیت موضوع تغییرات آب و هوا و گرمایش زمین تا کنون 117 رئیس جمهور و نخست وزیر جهان برای حضور در اجلاس کاپ 21 هفته آینده در پاریس و تصمیم‌گیری جهانی برای مقابله با پدیده تغییرات اقلیم و انتشار گازهای گلخانه‌ای اعلام آمادگی کرده‌اند تا تعهد و همراهی خود برای توافق جدید جهانی در این زمینه را نشان دهند.

معاون رئیس جمهور افزود: پیش از این اجلاس نیز کشورهای جهان، سند مشارکت داوطلبانه خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای (INDCS) را ارائه کرده‌اند و در همین راستا ایران نیز هفته پیش برنامه مشارکت خود را به صورت چهار درصد سهم غیرمشروط و هشت درصد سهم مشروط (لغو کامل تحریم‌ها، انتقال کامل تکنولوژی‌های نوین و همکاری کامل جامعه جهانی) که در مجموع 12 درصد کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال 2030 است را به جامعه جهانی ارائه کرده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: برنامه ایران کاملا مشارکتی و با همکاری تمام دستگاه‌ها از جمله وزارتخانه‌های نفت، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و نیرو است و روز شنبه، 30 آبان رسما سازمان ملل برنامه ایران را نیز دریافت کرد.

وی ضمن تقدیر از تمام تلاش‌های مجموعه وزارت نفت، پتروشیمی و پالایشگاه‌های کشور در راستای حفظ محیط زیست، گفت: هنوز مسیر بسیار زیادی باقی مانده است که به طور مثال می‌توان به وضعیت غیرقابل قبول فلرینگ در کشور اشاره داشت که با تولید 400 میلیون متر مکعب در سال 2011 در مقام سوم جهان قرار گرفتیم.

تاکید بر ضرورت هدف‌گذاری کاهش فلرینگ

ابتکار با تاکید بر ضرورت هدف‌گذاری کاهش فلرینگ در کشور به دلیل آلودگی‌های مختلف ناشی از فلر، تصریح کرد: این هدف‌گذاری با استفاده از تکنولوژی‌های سبز و فناوری‌های نوین میسر خواهد شد.

معاون رئیس جمهور ابزار افزود: امیدوارم به زودی برنامه کاهش فلرینگ و مدیریت محیط زیستی به ویژه در مناطق جنوبی کشور همچون عسلویه تکمیل و به مرحله اجرا برسد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: انتظار سازمان حفاظت محیط زیست از مجموعه وزارت نفت و زیرمجموعه‌ها، رعایت استانداردهای محیط زیست و رسیدن به مدیریت سبز و فناوری‌های نوین در این زمینه است که بخش عمده آن هزینه برای محیط زیست نیست و سرمایه‌گذاری است که از توجیه اقتصادی خوبی هم برخوردار است و از جمله تاکیدات مقام معظم رهبری است.

وی ضمن ابراز تاسف برای از دست دادن فرصت‌ها و هزینه‌هایی که به لحاظ تخریب محیط زیست به بخش‌های مختلف جامعه از جمله سلامت و بهداشت وارد شده است، گفت: زمانی برای از دست دادن نمانده و باید هر چه سریع تر برنامه‌های اصلاحی برای حفظ و ارتقاء محیط زیست در بخش‌های مختلف آغاز شود که البته خوشبختانه در بسیاری از بخش‌ها این رویکرد وجود دارد و اقدامات مختلف آغاز شده است.

ابتکار با اشاره به توانمندی‌ها و تجربیات و دانش مدیران نفت، اظهار کرد: همین موضوع انتظارات سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مجموعه‌ای نظارتی و حاکمیتی را از مجموعه نفت و زیرمجموعه‌هایش برای جلوگیری و رفع آلودگی‌های موجود و جبران خسارات وارد شده به محیط زیست، همچنین حرکت در مسیر اقتصاد سبز همگام با حرکت جهانی و انطباق با استانداردهای جهانی در حوزه محیط زیست افزایش می دهد.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: امروزه ردپای کربن در تولید محصولات مختلف یک شاخص مهم برای حضور در بازارهای اقتصاد جهان است و از این رو ایران نیز باید برای حضور موثر جهانی در این زمینه تلاش کند که این مهم با اتکا به سرمایه‌های عظیم اجتماعی کشور، عزم و اراده ملی، تجربه و دانش موجود در کشور مقدور است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)،گفتنی است، در پایان این مراسم از تمبر یادبود همایش ملی توسعه پایدار، پتروشیمی و صنعت سبز رونمایی شد و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در کنار این تمبر یادبودی نوشت.

تاریخ خبر: سه شنبه1394,09,03 ، منبع: خبرگزاری ایسنا

 

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
  انتقادات و پیشنهادات
نام و نام خانوادگی :  *
ایمیل :
متن پیغام :  *
 
آمار کل بازدید کننده ها : 2187545
بازدید کننده های امروز : 112
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت