English  |  فارسی
امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
موفقیت محققان ایرانی در تصفیه پساب صنعتی با نانو ذرات قابل بازیافت

موفقیت محققان ایرانی در تصفیه پساب صنعتی با نانو ذرات قابل بازیافت

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران درطرحی تحقیقاتی با همکاری شرکت فاضلاب تهران، با سنتز گونه ای نانوذره موفق به گندزدایی از نمونه های پساب شدند، این نانوذرات به دلیل ویژگی مغناطیسی، قابل بازیافت و استفاده مجدد است.

 

 

 

به گزارش گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، داریوش زینال زاده از مجریان دانشگاهی این طرح گفت: تمامی صنایع باید فاضلاب تولیدی خود را تصفیه کنند تا قابلیت دفع به محیط زیست یا استفاده مجدد را داشته باشند، عمده آلاینده های موجود در فاضلاب ها به دو بخش شیمیایی ومیکروبی تقسیم می شود.
وی بیان کرد: از این رو میکروب کشی با یک گندزدای مؤثر، که مشکلات گندزداهای متداول را نداشته باشد، می تواند به صنایع مختلف دربه دست آوردن استانداردهای آب یا پساب خروجی فاضلاب کمک کند، به همین جهت دستیابی به یک گندزدای ایده آل همواره یکی از دغدغه های مهم صنایع تصفیه آب و فاضلاب است.
به گفته زینال زاده، از آنجایی که در سال های اخیر ضرورت پژوهش در زمینه گندزداهای نوین از اولویت های تحقیقاتی شرکت فاضلاب تهران نیز بوده است، لذا این طرح با همکاری شرکت فاضلاب تهران انجام شده است.
وی ادامه داد: نانوذرات نقره به دلیل خواص کاتالیستی و ضد میکروبی به عنوان یکی از شاخه های مهم فناوری نانو، به ویژه در حوزه گندزدایی سیستم های تصفیه آب و پساب مطرح است، دراین طرح نانوذرات نقره مغناطیسی به صورت پودری و با قابلیت معلق ماندن در داخل نمونه های فاضلاب تولید و استفاده شده ، این نانوذرات در مقایسه با پژوهش هایی که از نانوذرات نقره به صورت پوششی بر روی سطوحی نظیر سرامیک استفاده کرده اند، به دلیل افزایش میزان تماس گندزدا با میکروارگانیسم ها، قدرت گندزدایی بالاتری از خود نشان دادند.
وی گفت: نانوذرات سنتز شده از مزایایی از قبیل سرعت میکروب کشی بالا، بازدهی بالا در حذف آلاینده های میکروبی از آب و پساب فاضلاب و عدم تولید محصولات جانبی برخوردار است که چشم انداز بسیارمطلوبی در صنعت آب و فاضلاب کشور ایجاد خواهد کرد.
زینال زاده افزود: یکی از اصلی ترین محدودیت های استفاده از نانوذرات نقره به عنوان یک گندزدا، بالا بودن قیمت این عنصر است، اما در این طرح با ایجاد خاصیت مغناطیسی و جداسازی نانوذرات، امکان بازیابی و استفاده مجدد برای گندزدای سنتز شده فراهم شده است، در واقع این ترکیب بدون اینکه تغییر محسوسی در راندمان و قدرت گندزدایی آن ایجاد شود، تا 11مرتبه قابلیت استفاده مجدد را دارد.
وی بیان کرد: از طرفی، اگرچه یک ترکیب گندزدا می تواند در از بین بردن میکروارگانیسم ها مفید باشد، حضور آن در محیط زیست نیز به میزان بالایی خطرناک است، اما نتایج بررسی های صورت گرفته دراین تحقیقات نشان داده که پس از جداسازی گندزدا، مقادیر یون های آهن و نقره خروجی پساب حتی در pH های خیلی اسیدی و خیلی قلیائی نیز کمتر از مقادیر استاندارد آب شرب است، این امر بیانگر ثبات یون های آهن و نقره در نانوذرات تولید شده و بی خطر بودن ترکیب سنتز شده است.
این طرح در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد به عنوان پایان نامه مورد نیاز صنعت به تایید ستاد ویژه توسعه فناوری نانو رسیده است.

تاریخ خبر: سه شنبه 1394,10,15 ، منبع: خبرگزاری ایرنا

 

 

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
  انتقادات و پیشنهادات
نام و نام خانوادگی :  *
ایمیل :
متن پیغام :  *
 
آمار کل بازدید کننده ها : 2177996
بازدید کننده های امروز : 200
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت