سوختگی

🔹 حادثه سوختگی در کارگاه نجاری مشهد؛ زنگ خطر ایمنی محیط‌های کار غیرمجاز

تاریخ انتشار: 27 آبان 1404 

منبع: پایگاه خبری حامیان سلامت و ایمنی نیروی کار (به نقل از ایلنا)

عصر روز گذشته در منطقه رسالت مشهد، سانحه‌ای دلخراش در یکی از کارگاه‌های نجاری مستقر در طبقه سوم یک مجتمع مسکونی رخ داد که در پی آن یکی از کارگران شاغل در این کارگاه از ناحیه دست و صورت دچار سوختگی شدید شد.

بر اساس اطلاعات اولیه، تجمع ضایعات چوب، مواد قابل اشتعال باقی‌مانده از عملیات پرداخت و رنگ‌کاری، و فقدان سامانه‌های کنترل حریق و تهویه مناسب از جمله عواملی است که به ایجاد و گسترش حریق در محیط بسته کارگاه کمک کرده است. کارشناسان ایمنی و آتش‌نشانی مشهد در حال بررسی دقیق علت اصلی حادثه هستند.

مهندس محمدصادق رزاق‌مهر، کارشناس ارشد HSE، در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری حامیان سلامت و ایمنی نیروی کار، تأکید کرد:

«استقرار کارگاه‌های تولیدی در محیط‌های مسکونی بدون تأییدیه ایمنی، نقض آشکار اصول HSE است. در چنین فضاهایی، احتمال تجمع بخارات قابل اشتعال و نبود مسیرهای فرار اضطراری، ریسک سوختگی و خفگی را چند برابر می‌کند.»

وی افزود: اجرای الزامات حداقلی ایمنی نظیر سیستم اعلام و اطفای حریق، آموزش‌های واکنش اضطراری، نگهداری ایمن مواد سوختی و چوب، و بازرسی‌های دوره‌ای ایمنی توسط مراجع رسمی می‌تواند از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کند.

حادثه اخیر یک‌بار دیگر ضرورت نظار‌ت‌های منظم بر کارگاه‌های خانگی و غیرمجاز، ارتقای فرهنگ ایمنی در صنایع چوب، و آموزش کارگران در زمینه مدیریت خطرات آتش‌سوزی را یادآور می‌شود.

تحقیقات کارشناسان HSE و آتش‌نشانی مشهد برای روشن شدن جزییات دقیق حادثه همچنان ادامه دارد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *