رئیس مرکز تحقیقات سوختگی:
میزان آتش سوزی در ایران ۸ برابر جهان است/ اتاق 6 تخته برای مصدومان سوختگی تنها مرگ در پی دارد
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی گفت: طی دوازده روز اول تیرماه ۴۰ آتش سوزی در اخبار اعلام شده است، در حالی که اکنون زمان آتش سوزی نیست و تنها دلیل این است که ما اصلا روی پیشگیری کار نمیکنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ برنامه نبض 18 تیرماه به موضوع چالش های درمان سوختگی پرداخت. فاطمی رئیس مرکز تحقیقات سوختگی در این برنامه گفت: ارگانها و سازمانهای بسیاری درسوختگی دخالت دارند، از نظام مهندسی و شهرداریها گرفته تا وزارت بهداشت، صدا و سیما و آتش نشانی، وزارت نیرو، وزارت صنعت معدن و تجارت و غیره، خوشحال هستم که کمیته پیشگیری شکل گرفته است و امیدوارم مشکلات سوختگی با پیشگیری حل شود.
فاطمی افزود: بیش از 25 هزار بیمار سوختگی در بیمارستانها بستری هستند، سوختگی سیزدهمین عامل بار بیماری در کشور ماست که خیلی بالاست. در حالیکه سوختگی جزو حوادث قابل پیشگیری است و این مورد در کشورهای دیگر در رتبه بیستم قرار دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی با اعلام تعداد تختهای بیمارستانها که نه استاندارد است و نصف تعداد مورد نیاز است، گفت: در سوختگی اتاق 6 تخته یعنی فاجعه و یعنی مرگ و میر بیماران و استانداردهای اکنون بیمارستان ها مناسب نیست.
وی خاطرنشان کرد: اصلا بیمارستان تک تخصصی سوختگی نباید باشد، زیرا درمان بیمار سوختگی نیاز به چند تخصص دارد، در هیچ جای جهان بیمارستان تک تخصصی ساخته نمی شود. کافیست در بیمارستان های جنرال ۱۰ تخت سوختگی و یک جراح سوختگی داشته باشند.
در ادامه این برنامه، رضایی مدیر طرح گسترش تخت های ویژه سوختگی، گفت: هزینه های درمان سوختگی بسیار بالاست. وزارت بهداشت به جد پیگیر افزایش تعداد تختهای ویژه سوختگی است، و حداقل 50 درصد به تعداد تخت های کشور اضافه می شود.
وی افزود: ما اکنون در تلاش هستیم که در تمام شهرهای ایران بیمارستان سوختگی ایجاد کنیم.
مدیر طرح گسترش تخت های ویژه سوختگی، در ادامه یادآور شد: برخی بیماران سوختگی تا 150 میلیون تومان هزینه دارند و برای درمان متاسفانه کسی نیست که این هزینهها را بپردازد و بسیاری از بیماران توانایی پرداخت هزینههای درمان سوختگی را ندارند.
تاریخ خبر: 19/04/1395، منبع خیر: خبرگزاری فارس