English  |  فارسی
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
مستندات قانونی خروج مجتمع پتروشیمی شازند از فهرست صنایع آلاینده موجود است

مستندات قانونی خروج مجتمع پتروشیمی شازند از فهرست صنایع آلاینده موجود است

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مستندات اقدام قانونی این سازمان برای خروج مجتمع پتروشیمی شازند از فهرست صنایع آلاینده موجود است و جوسازی در خصوص این اقدام نباید مانع از جوابگویی دستگاه های مرتبط برای هزینه کرد عوارض آلایندگی دریافتی شود.

 

 

به گزارش ایسنا، سعید متصدی ضمن اشاره به جوسازی‌های اخیر در خصوص حذف مجتمع پتروشیمی شازند از فهرست صنایع آلاینده، به رسالت و وظیفه اصلی سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه نظارت، پیگیری، کنترل و کاهش آلودگی در ابعاد مختلف تاکید و اظهار کرد: این سازمان نمی‌تواند بنا به سلیقه شخصی یا گروهی در خصوص اعمال قوانین و مقررات اقدام کند.

وی گفت: واحدهای پتروشیمی و پالایشگاه‌های نفت، حسب تبصره یک ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، بالقوه از جمله صنایع آلاینده هستند و بنابراین، تنها در صورت اعلام رفع آلودگی از سوی واحد مربوطه و تایید این گزارش توسط سازمان حفاظت محیط زیست، می‌توانند از شمول عوارض آلایندگی خارج شوند.
متصدی تاکید کرد: پارامترهای آلاینده، حسب اعلام حدود مجاز مصوب، بر اساس نوع واحد و منبع آلاینده تعیین و طبق دستورالعمل‌های خوداظهاری مورد پایش قرار می‌گیرند و از همین رو، در دستورالعمل تهیه فهرست صنایع آلاینده که به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها نیز ابلاغ شده، بر قرارگیری واحدها در فهرست صنایع آلاینده، تنها بر اساس نتایج اندازه‌گیری تاکید شده است.
به گفته معاون سازمان حفاظت محیط زیست، پارامترهای مورد اندازه‌گیری در هر واحد محدود به پارامترهای تعیین شده در حدود مجاز است و ایجاد مزاحمت‌های احتمالی همچون تردد ماشین‌آلات سنگین که مورد اعتراض شورای شهر شازند قرار گرفته، از جمله شاخص‌های تعیین شده سنجش آلودگی تلقی نیست و دلیلی بر قرارگیری مجتمع پتروشیمی شازند در فهرست صنایع آلاینده نیست.
این مقام مسئول ادامه داد: حذف مجتمع پتروشیمی شازند از فهرست صنایع آلاینده، بنا به درخواست قانونی این مجموعه برای بررسی نتایج خوداظهاری انجام شده توسط آزمایشگاه معتمد سازمان و تطبیق نتایج به دست آمده با حدود مجاز تعیین شده در بخش‌های هوا و پساب صنعتی، همچنین تایید نتایج خوداظهاری در بررسی‌های انجام شده توسط تیم کارشناسی اعزامی از معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، صورت گرفت.
مستندات قانونی برای خروج پتروشیمی شازند از فهرست صنایع آلاینده موجود است
وی ضمن اعلام این موضوع که مستندات اقدام قانونی صورت گرفته جهت هرگونه بررسی موجود است، خاطرنشان کرد: اعزام تیم کارشناسی دفتر پایش فراگیر محیط زیست و نمونه‌برداری از خروجی‌های واحد با توجه به حساسیت منطقه، نشان دهنده دقت نظر و پافشاری سازمان حفاظت محیط زیست در انجام وظایف قانونی است.
متصدی اشاره‌ای هم به سوابق پیگیریژها و نظارت‌های صورت گرفته بر این مجتمع داشت و اظهار کرد: بازدید رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست به همراه کارشناسان آن مرکز از مجتمع مذکور در آذرماه سال 94، همچنین گزارش‌های ارائه شده در نشست‌های مستمر استانی و ملی، حاکی از فعالیت‌های خوب پتروشیمی شازند برای رفع آلودگی‌های زیست محیطی بود.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه یکی از چالش‌های اساسی پتروشیمی شازند، روان آب‌های سطحی بود، گفت: اقدامات موثر و مثبت محیط زیستی در این خصوص صورت گرفته است.
به گفته این مقام مسئول، هم اکنون نیز طرح جامع مدیریت محیط زیستی مجتمع پرتوشیمی شازند توسط گروه مهندسان مشاور این مجموعه در مرحله اجرایی است.
خروج از فهرست آلاینده‌ها دائمی نیست
وی افزود: در نهایت با در نظر گرفتن جمیع موارد فوق، رفع آلودگی در سه ماهه آخر سال 94 بعد از تصویب در کارگروه عوارض آلایندگی، به سازمان امور مالیاتی اعلام شد که البته خروج از فهرست آلاینده ها، مسئله ای دائمی نیست و در صورت اثبات آلایندگی مجتمع مذکور، مراتب به امور مالیاتی کشور جهت اخذ عوارض آلایندگی اعلام خواهد شد.
متصدی ضمن تاکید بر ضرورت ارائه مستندات علمی و تخصصی برای اخبار ارائه شده به جامعه، تصریح کرد: اینکه عده ای بر اساس حدس و گمان، بیماری های شایع در منطقه را بدون هیچ مطالعه و پژوهشی به فعالیت مجتمع پتروشیمی پیوند بزنند، نمی تواند مبنای اقدام قانونی در خصوص مجموعه ای باشد که نتایج اندازه گیری و مقایسه شاخص های آن با حدود مجاز مصوب، تطبیق دارد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: موضوع  اعلام رفع آلودگی واحد های پالایشگاهی و پتروشیمی، مختص مجتمع پتروشیمی شازند نبوده و رفع آلودگی واحد های پالایشگاهی و پتروشیمی دیگری همچون پالایشگاه اصفهان یا پلیمر کرمانشاه نیز پس از طی مراحل بررسی به سازمان امور مالیاتی اعلام یا در دست بررسی جهت اعلام است.
غیر کارشناسی خواندن روند تخصصی و قانونی برای انجام وظایف، امری غیر منصفانه، غیر منطقی و سوال برانگیز است
این مقام مسئول با بیان اینکه جلوگیری از آلودگی و کاهش تبعات زیست محیطی ناشی از آن، از مهم‌ترین اهداف عالی سازمان حفاظت محیط زیست است، گفت: با در نظر گرفتن توان علمی و تخصصی بالا،  امکانات و تجهیزات سنجش و پایش سازمان حفاظت محیط زیست، غیر کارشناسی خواندن روند تخصصی و قانونی برای انجام وظایف، امری غیر منصفانه، غیر منطقی و سوال برانگیز است.
وی خاطرنشان کرد: تشخیص و اعلام آلودگی صنایع طبق قانون بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است و این سازمان نیز بر اساس مستندات و شاخص‌های تعیین شده به وظیفه قانونی خود عمل می‌کند، لذا هیچ نهاد و ارگانی حق دخالت در این تصمیم گیری را ندارد.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، متصدی به معترضان توصیه کرد: به جای وارد کردن ایرادهای غیر قانونی و غیر علمی و زیر سوال بردن عملکرد یک دستگاه کاملا تخصصی دولتی در انجام وظایف محوله، بررسی منصفانه در خصوص ریز هزینه‌های صورت گرفته از منبع درآمدی حاصل از قانون عوارض آلایندگی محیط زیست پتروشیمی شازند داشته باشند تا مشخص شود آیا تا کنون هزینه‌ای برای مشکلات زیست محیطی منطقه انجام شده است.

تاریخ خبر: سه شنبه 1395،5،26منبع: خبرگزاری ایسنا

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
آمار کل بازدید کننده ها : 2323256
بازدید کننده های امروز : 796
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت