English  |  فارسی
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
شناسایی اولین خانواده جدید باکتریایی در کشور

شناسایی اولین خانواده جدید باکتریایی در کشور

محققان بانک میکروارگانیسم‌های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به جداسازی، شناسایی و ثبت اولین خانواده باکتریایی شدند.

به گزارش ایسنا، اولین خانواده باکتریایی شنبه، 9 بهمن ماه با حضور دکتر قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران رونمایی شد.

دکتر سیدابوالحسن شاهزاده فاضلی، رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با بیان این که طی مطالعات اکتشافی صورت گرفته در زمینه تعیین تنوع زیستی میکروارگانیسم‌های چشمه بادآب سورت، یک باکتری جدید کشف شد، گفت: این چشمه یکی از زیباترین چشمه‌های تراورتن جهان محسوب می‌شود و به عنوان یکی از اکوسیستم‌های منحصر به فرد جهت مطالعات تنوع‌زیستی میکروبی مورد توجه این مرکز قرار گرفته است. این باکتری جدید با استفاده از معیارهای مختلف شناسایی از جمله مطالعات تبارزایی به عنوان یک تاکسون باکتریایی جدید و منحصر به فرد منجر به خلق یک خانواده جدید شده است و اولین جنس و گونه این خانواده محسوب می‌شود که تحت عنوان Soortia roseihalophila در خانواده Soortiaceae معرفی شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون یک خانواده مخمری در سال 1393 توسط محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران معرفی شده است و این تاکسون جدید اولین خانواده معرفی شده در شاخه باکتری‌ها از ایران است.

فاضلی افزود: به طور کلی باکتری‌ها، دارای توانمندی‌های گوناگون در تولید آنزیم‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها هستند و می‌توان از فرآورده‌های آنها در صنایع مختلف بهره برد. همچنین باکتری‌های جدید به عنوان منبعی از ژن‌ها و قابلیت‌های ناشناخته فرصت مناسبی را برای استحصال ترکیبات ارزشمند زیستی طی برنامه‌های فراگیر غربالگری ایجاد می‌کنند.

فاضلی در مورد کاربردهای این خانواده جدید گفت: علاوه بر قابلیت‌های سویه جدید Bsw-2b در تولید آنزیم‌های ناشناخته و جدید می‌توان به این موارد هم اشاره کرد. سویه جدید Bsw-2b نگدانه‌های فلکسی روبین تولید می‌کند.  این رنگدانه‌ها به عنوان عناصر بیوکنترل، آنتی‌اکسیدانت و پری‌بیوتیک (افزودنی‌های خوراکی) کاربرد دارند. همچنین می‌توان به قابلیت آن در رسوب‌گذاری اشاره کرد. از آنجا که این سویه از چشمه تراورتن بادآب سورت جدا شده است، تراورتن‌ها از پشته‌های رسوبات کلسیم کربنات تشکیل شده‌اند، نشان داده شده است که باکتری‌ها مثل سیانوباکترها، باکتری‌های گرم منفی و باکتری‌های گرم مثبت می‌توانند در این فرآیند نقش داشته باشند و سبب تسهیل فرآیند رسوب‌گذاری کربنات کلسیم شوند. لذا از این قابلیت می‌توان در صنعت استفاده کرد مثلا در کاهش سختی آب با حذف کلسیم محلول، تولید بتن‌های با استحکام بالاتر (با حذف خلل و فرج و پر کردن ترک‌های آن) و همچنین در احیای محیط‌های کربناته از قبیل چشمه‌هایی شبیه به بادآب سورت.

وی همچنین گفت: ثبت، نگهداری و گزارش جدایه‌های بومی از ماموریت‌های اصلی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران به شمار می‌آید و فعالیت‌های این مرکز به حفظ، معرفی و ترویج ذخایر ژنتیکی و زیستی بومی کشور در سطح جهان کمک می‌کند. شایان ذکر است که این باکتری ارزشمند هم‌اکنون در کلکسیون میکروبی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با کد دسترسی IBRC-M10915 نگهداری می‌شود.

بر اساس این گزارش، تا سال 2016، حدود 312 خانواده باکتریایی در دنیا معرفی شده است.

تاریخ خبر: شنبه، 9 بهمن ماه 95، منبع: ایسنا

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
آمار کل بازدید کننده ها : 2323440
بازدید کننده های امروز : 980
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت