English  |  فارسی
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
تشعشعات فوکوشیما به بالاترین حد خود رسیده است

تشعشعات فوکوشیما به بالاترین حد خود رسیده است

شرکت برق هسته‌ای توکیو اعلام کرد: تشعشعات نیروگاه فوکوشیما به بالاترین حد خود از زمان وقوع فاجعه سال 2011 رسیده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ژاپن تایمز، در مارس 2011 وقوع یک زلزله مهیب در سواحل ژاپن و به دنبال آن وقوع یک سونامی در نزدیکی محل استقرار نیروگاه فوکوشیما دایچی در ژاپن موجب شد تا شرکت برق هسته‌ای توکیو به عنوان اپراتور فوکوشیما آن را به طور کامل تعطیل کند.

پس از وقوع این حادثه پیامدهای قرار دادن یک تاسیسات هسته‌ای در نزدیکی یکی از بزرگترین گسل‌های زلزله جهان به یکی از نزدیکترین موضوعات مورد بحث تبدیل شد. یک هیات پارلمانی ژاپن که مسئول بررسی این حادثه بود اعلام کرد که حادثه فوکوشیما یک فاجعه ساخه شده به دست انسان است که در پی تبانی میان دولت، ناظران، شرکت برق هسته ای توکیو (پتکو) و سوء مدیریت به وقوع پیوست.

نشت مواد رادیو اکتیو به سرعت اتفاق افتاد و هنوز پس از گذشت شش سال از این حادثه، خسارات آن هنوز مشخص نیست.

شرکت تپکو به تازگی اعلام کرده است که تشعشعات داخل مخزن راکتور شماره دو فوکوشیما به 530 سیورت در ساعت رسیده است که بالاترین حد آن از زمان وقوع حادثه به شمار می‌آید. هر سه راکتور این نیروگاه به دلیل وقوع زلزله و سونامی دچار مشکل و نشت مواد رادیو اکتیو شدند.

هیات پارلمانی ژاپن همچنین در تحقیقات خود اعلام کرد که دلایل مستقیم این حادثه حتی پیش از 11 مارس 2011 قابل پیش بینی بودند اما تپکو، هیات ناظر وزارت صنعت و تجارت در ارائه اصلی‌ترین الزامات ایمنی کوتاهی کردند که شامل ارزیابی احتمال آسیب، آماده شدن برای مهار و توسعه برنامه‌ها تخلیه می شود. هم شرکت تپکو و هم آژانس ایمنی صنعتی و هسته ای از لزوم تقویت ساختاری در واحد اول نیروگاه فوکوشیما مطلع بودند اما آژانس ایمنی صنعتی و هسته‌ای به جای اصرار بر انجام این کار، به تپکو اجازه داد تا به طور مستقل عمل کند و هیچ یک از تقویت‌های مورد نیاز تا مارس 2011 انجام نشد.

شرکت تپکو پس از سال 2011 مرکز اتهامات برای وقوع فاجعه در فوکوشیما به دلیل عدم گزارش اطلاعات و ارائه اطلاعات غلط درباره حادثه قرار گرفت. در سال 2016،‌ سه مدیر پیشین تپکو به طور رسمی به دلیل بی توجهی به این مسائل مورد اتهام قرار گرفتند و به عدم به کارگیری اقدامات ایمنی برای جلوگیری از فجایع هسته‌ای متهم شدند.

به طور قطع این منطقه قابل زیست نمی‌باشد چرا که تنها یک دوز از یک سیورت کافی است تا بیمارهای ناشی از تشعشعات هسته‌ای و حالت تهوع و استفراغ ایجاد شود. قرار گرفتن در معرض یک تا چهار سیورت می‌تواند در طول یک ماه نیمی از کسانی را که در معرض تشعشع قرار گرفته‌اند، به کام مرگ بکشاند.

مقامات هنوز نتوانسته‌اند به طور دقیق دلایل این حجم گسترده از تشعشعات را مشخص کنند. علاوه بر این تپکو هم سوخت رادیو اکتیوی را دلیل این نشت نمی‌داند، هر چند از دوربین‌های بسیار تخصصی و پیشرفته برای بررسی این مساله استفاده کرده است که دقیقا برای سوخت چه اتفاقی افتاد.

سخنگوی تپکو در این باره گفته است: ممکن است این اتفاق به دلیل سوخت هسته‌ای که ذوب شده و یک سوراخ در مخزن ایجاد کرده، رخ داده باشد اما در حال حاضر این تنها یک فرضیه است.

تاریخ خبر: دوشنبه، 25 بهمن ماه 95، منبع: ایسنا

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
آمار کل بازدید کننده ها : 2323409
بازدید کننده های امروز : 949
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت