English  |  فارسی
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
تشدید نظارت برای کنترل آلودگی/ برخورد قانونی با سوزاندن کاه و کلش

تشدید نظارت برای کنترل آلودگی/ برخورد قانونی با سوزاندن کاه و کلش

مدیر کل محیط زیست گیلان با تاکید بر اینکه با کشاورزان متخلف در سوزاندن کاه و کلش برخورد قانونی می شود، گفت: گشت های ویژه برای کنترل آلودگی هوا و معرفی خاطیان به مراجع قضایی درسطح استان تشکیل شده است.

 

به گزارش خبرگزاری مهر، قربانعلی محمدپور افزود: برای کنترل و مهار آلودگی هوا ناشی از سوزاندن کاه و کلش و ساقه های برنج پس از برداشت محصول در استان سعی کرده است با هماهنگی با استانداری، دادستانی استان، جهاد کشاورزی، علوم پزشکی، نیروی انتظامی ،پلیس راهور واطلاع رسانی از طریق توزیع دستگاههای بیلر برای بسته بندی توسط جهاد کشاورزی، توزیع بروشور وپوستر، نصب بنر، مصاحبه با رسانه های عمومی از میزان سوزاندن کاه وکلش بکاهد.

وی تشکیل ۲۵ جلسه با دستگاههای مرتبط در سطح استان و شهرستانها، تعیین دستگاههای مرتبط به منظورکنترل آتش سوزی و انجام آموزشهای مرتبط ، مساعدت صدا و سیما در اطلاع رسانی و پخش تیزر، آسیب شناسی مشکلات ، برگزاری کلاسهای ترویجی آموزشی و تولید بروشورهای هشداردهنده در سطح روستاها توسط سازمان جهاد کشاورزی، توزیع بروشورهای هشداردهنده و آموزش از طریق بهورزان و مراکز بهداشت در سطح روستاها ، هماهنگی با دهیاران و مساعدت با دستگاههای مرتبط برای انجام امور آموزشی و همکاری با نیروهای گشت تعیین شده از مهمترین اقدامات انجام گرفته برای کاهش آتش سوزی عمدی در مزارع برشمرد.


تعیین شعب ویژه برای برخورد قضایی با متخلفین سوزاندن کاه

بنابر این گزارش، محمد پور تصریح کرد: نیروی انتظامی با جلوگیری از ورود کمباین های بدون بیلر از استانهای همجوار و همکاری جهت تردد خودروهای حمل کاه و کلش در جاده های استان ؛ مشارکت در گشتهای پایش درمعیت نیروهای حفاظت محیط زیست و هدایت خاطیان به مراجع قضایی در کاهش آلودگی هوا ناشی سوزاندن کاه وکلش همکاری داشته است.


خرید کاه و کلش موجود در مزارع

همچنین تعیین شعبه های ویژه در سطح شهرستانها برای برخورد قضایی با متخلفین، خرید کاه و کلش موجود در مزارع با هماهنگی تعاونی دهیاران از دیگر اقدامات برای کنترل آلودگی هوا ناشی از سوزاندن کاه و کلش و ساقه های برنج بوده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطر نشان کرد: به منظور هماهنگی بیشتر فرمانداران با ایجاد بستر مناسب و تشکیل جلسات در سطح شهرستانها نسبت به درگیر نمودن همه متولیان با موضوع اقدام لازم بعمل آورده است.


تشکیل گشت های ویژه برای کنترل آلودگی ناشی از سوزندان کاه

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان در تشریح اقدامات این اداره کل گفت: گشت های ویژه ای برای انجام پایش محیطی به منظورکنترل و کاهش آلودگی ناشی از سوزندان کاه و کلش در هر شهرستان تشکیل که با مشارکت نیروی انتظامی نسبت به اطفاء آتش و معرفی خاطیان به مراکز قضایی اقدام شد .

محمدپور با اشاره به فرهنگ سازی در سطح کشاورزان و روستاییان در اغلب روستاهای با وضعیت بحرانی افزود: با کمک دهیاران بنر و اطلاعیه های آموزشی و هشداردهنده در سطح روستا ها نصب شدند.

وی خاطر نشان کرد: توزیع بروشور و پوستر حاوی نکات آموزشی در سطح روستاهای استان بویژه روستاهای اطراف شهرستان رشت و اطلاعیه های مشترک با دادستانی استان در سطح شهرها و روستاها با مضمون ابلاغ ممنوعیتهای قانونی و هشدار به منظور اعمال مجازات ماده ۶۸۸ نصب شد.


ارجاع ۱۳۶ پرونده تخلف سوزاندن کاه وکلش به مراجع قضایی

محمد پور با تاکید بر اینکه با اتمام دوره برداشت برنج و شرایط بارندگی های پراکنده بیشترین احتمال سوزاندن کاه وکلش وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر در شهرستانهای استان گیلان با انجام گشتهای دوره ای و با مساعدت دستگاه های همکار،پایشهای کنترلی انجام می پذیرد و تا کنون ضمن صدور اخطاریه های متعدد ، حدود ۱۳۶پرونده نیز به مراجع قضایی ارجاع شده است.

گفتنی است، هر ساله پس از پایان برداشت برنج، کاه و کلش ناشی از دروی این محصول تولید می‌شود که توسط عده‌ای از کشاورزان به بهانه نابودی آفات، سوزانده و دود می‌شود.

سوزاندن کاه و کلش طبق نظر کارشناسان مربوطه علاوه بر آلودگی هوا و زیست‌محیطی که نفس کشیدن را سخت می‌کند و چشم‌ها را آزار می‌دهد، خطرات گازهای حاصل از آن را تولید کرده و موجب بروز سرطان ریه می‌شود.

ساقه و ته‌مانده‌های کاه برنج در صنایع سبک، فیبرسازی و کاغذ دیده می‌شود و کاه و کلش‌ می‌تواند تبدیل به کاغذ شود و به عنوان علوفه برای خوراک دام نیز مورد استفاده گیرد.با وجود اینکه کاربردهای صنعتی این پسماندها مشخص شده‌ اما همچنان در گیلان به دلیل سوزاندن آنها توسط برخی کشاورزان به عنوان یک معضل ذهن کارشناسان را درگیر کرده‌است.

آلودگی‌های ناشی از سوزاندن ضایعات برداشت محصول برنج می‌تواند در چرخه‌های زیست، زمین و شیمیایی اختلال به وجود آورد که این تغییرات بر روند فعالیت موجودات زنده تاثیر منفی می‌گذارد و سوزاندن ساقه‌های برنج موجب از بین رفتن مواد آلی خاک و تضعیف آن می‌شود.

 

تاریخ خبر: یکشنبه1394,06,29 ، منبع: خبرگزاری مهر

 

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
  انتقادات و پیشنهادات
نام و نام خانوادگی :  *
ایمیل :
متن پیغام :  *
 
آمار کل بازدید کننده ها : 2322830
بازدید کننده های امروز : 370
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت