خبرگزاری مهر - گروه استانها: جلسه مدیریت بحران کلاردشت باهدف پیشگیری از خسارتهای ناشی از حوادث در شهرستان برگزار و تصمیماتی برای جلوگیری از بروز خسارت اخذ شد.
لایروبی رودخانه، جلوگیری از تجاوز به بستر و حریم رودخانه، اطلاعرسانی دقیق قبل از بحران ازجمله مواردی بود که در این نشست موردتوجه قرار گرفت.
فرماندار کلاردشت بابیان اینکه باید تلاش کنیم قبل از وقوع بحران آن را برطرف کنیم، گفت: مهمترین بحث در پیشگیری و جبران خسارات، اعتبارات حوادثی است.
فیروز صادق بعدازظهر یکشنبه در جلسه مدیریت بحران کلاردشت افزود: با توجه بهضرورت اعتباراتی که برخی از ادارات تعلقگرفته است حال باید مسئولان مشخص کنند اعتبارات در کدام قسمت هزینه شده است.
صادق تصریح کرد: رودخانه سرد آب رود یک رودخانه حفاظتشده و ملی است اما به خاطر وجود شیء خارجی، تجاوز و تصرف بستر باعث طغیان رودخانه میشود.
وی در پایان افزود:باید تلاش کنیم بحران را قبل از وقوعان پیشگیری کنیم.
بخشدار مرکزی کلاردشت نیز با اشاره به مهمترین بحران برای کلاردشت گفت: رودخانه سردآبرود و آتشسوزی جنگلها یکی از مهمترین تهدیدات منطقه است.
علیرضا زکاییان خاطرنشان کرد: امسال در کلاردشت دو مرحله سیل رخ دارد که خسارت شدیدی به منطقه وارد کرد و این حوادث از منطقه بالادست رودخانه سردآبرود شروع شد.
وی افزود: دو روستای مهم اویجدان و لش سر مورد تهید سیل است و درختان وسط انهار مانع جاری شدن آب جویها و انهار میشود.
بخشدار کلاردشت در خصوص سیل در روستای مکارود افزود: عامل سیل مکارود وجود درختان در وسط رودخانه و انهار بوده و اینیک معضل اصلی به وجود آورنده سیل است.
وی تصریح کرد: شاخه و برگ درختان که در وسط رودخانه وجود دارد در بارشهای پیاپی در فصل پرباران سال باعث طغیان میشود و سبب بالا آمدن آب رودخانه و طغیان میشود.
زکاییان درباره آمادگی در برابر سیل گفت: با توجه بهپیش رو بودن فصول پربرف و باران سال باید ماشینآلات موردنیاز ازنظر فنی تعمیر شود و تمامی ادارات مربوط به این بحران آمادگی کامل را داشته باشند.
وی درباره هماهنگی با جمعیت هلالاحمر گفت: با هماهنگی جمعیت هلالاحمر خانه هلال روستایی را در روستاهای مختلف تشکیل دادیم که هماهنگیهای لازم با ستاد بحران دارند.
رئیس اداره آب کلاردشت نیز با اشاره به طول ۱۸ کیلومتری رودخانه سرد آب رود در منطقه گفت: برای خسارت هر کیلومتر از این رودخانه اعتبار ناچیزی در نظر گرفتهشده است.
عبداللهی افزود: همچنین دو میلیارد ۲۵۰ میلیون تومان برای دیوارکشی اطراف رودخانه هزینه شد و بهترین راه برای کمتر شدن خسارات سامانه هشدار سیل است که به خاطر کمبود بودجه متأسفانه انجام نشد.
وی خاطرنشان کرد:باید بارهای مازاد داخل رودخانهها توسط اداره صنایع و معادن جمعآوری و تخلیه شود.
رئیس اداره برق کلاردشت نیز اولین بحران را سرقت سیمهای برق دانست و گفت: این مشکل به علت خلوت شدن شهرها و روستاها به وجود میآید.
عبدالهی افزود: با توجه به وجود این مشکل تقاضای همکاری بیشتر از نیروی انتظامی راداریم.
وی اصلیترین مشکل و معضل را وجود تیر برقها در وسط رودخانه دانست و تصریح کرد: وجود تیر برقها در وسط رودخانه از مشکلات است و برای جابهجای آن اعتباری نزدیک به ۱۶۰ میلیون تومان اعتبار لازم است.
تاریخ خبر: یکشنبه1394,06,29 ، منبع: خبرگزاری مهر