پروژههایی واجبتر از نان شب/ بیپولی راه سدهای لرستان را سد کرد
خرمآباد- قصه تلخ لرستان با ۱۲درصد آبهای جاری روایت استانی در سومین منطقه پرباران کشور است که همه سهمش از مهار آبها در طول سه دهه«ششصدم درصد»بوده تا ارتقای این سهم چشم به تکمیل پروژهها داشته باشد.
این گزارش از سلسله گزارشهای «معرفی و بررسی پروژههای نیمه تمام استانی» منتشر شده است. گفتنی است پیش از این دو پرونده «بررسی پدیده حاشیه نشینی در استانهای کشور» و «بررسی پدیده کم آبی و مدیریت بحران آب در استانهای کشور» روی خروجی بخش استانهای خبرگزاری مهر منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، استان لرستان بهعنوان سومین منطقه پرباران کشور با دارا بودن ۱۲ درصد آبهای جاری کشور از مناطق مهم کشورمان در حوزه آب است. پتانسیلی که دهها سال است بدون استفاده رهاشده و مردم این استان منتظرند تا پروژههای سدسازی در این استان به بار بنشیند.
وضعیت خروج میلیاردها مترمکعب از استان لرستان در حالی است که عدم مهار آبها در استان لرستان موجب چالش جدی در حوزه صنعت، کشاورزی و آب شرب دریکی از پرآبترین استانهای کشور شده است.
این در حالی است که لرستانیها سالها با موضوع در دست اجرا بودن ۶ سد امیدوار نگهداشته شدهاند تا این سدها روزی به بهرهبرداری برسد و علاوه بر اینکه اراضی کشاورزیشان را رونق دهد، آنها را از بیآبی و بیکاری نجات بخشد.
استان لرستان در سومین منطقه پرباران کشور قرار دارد ولی هرساله شاهد خسارات ناشی از خشکسالیها و کمآبیهاست چراکه مهار آبها در این استان بهرغم گذشت بیش از سه دهه از فعالیت سدسازی در کشور در حد صفر بوده است.
این موضوع در حالی رخ میدهد که کل پروژههای سدسازی این استان نیز طی سالهای گذشته به دلیل آنچه از سوی مسئولان کمبود اعتبار عنوان میشود یا متوقفشده یا به دلیل احداث سدی در بالادست عملاً بینتیجه بوده است.
این وضعیت موجب شده که سهم لرستان از مهار آبها در کشورمان تنها ششصدم درصد باشد، آماری که غفلت از این حوزه را فریاد میزند.
در این میان پروژههای سدسازی لرستان با نزدیک به ۱۰ سال قدمت آغاز عملیات اجرایی کاسه صبر مردم را لبریز کردهاند.
تاریخ خبر: شنبه1394,07,04 ، منبع: خبرگزاری ایلنا