لزوم تغییر عمده در اعتباربخشی بیمارستانها
یک دکترای سیاستگذاری و مدیریت سلامت گفت: در کشور ما به دلیل اغماض در احداث بیمارستانها در سالهای گذشته، اکنون مجبوریم برای اصلاح آن و رعایت حداقلها در بیمارستانها، استانداردهای پایه را تحت عنوان اعتباربخشی به بیمارستانها تحمیل کنیم.
آیدین آرین خصال در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به بهبود وضعیت سنجهها در اعتباربخشی بیمارستانها گفت: در دوره اول اعتباربخشی که حدود سال 91 اجرا شد، بیشتر بر جنبه ساختاری و منابع بیمارستان تاکید میشد و در آن دوره توجه ارزیابها به مسائل ساختاری بیمارستانها بود و به سند فیزیکی که همان اسناد و کتابچههای تهیه شده بود، اکتفا میشد. حال شاهد توجه به فرآیندهای بیمارستانی هستیم که گرچه هنوز هم از نظر تربیت ارزیاب و زمان کاستیهایی دارد، اما نسبت به دوره قبلی بهبود یافته است.
وی ماهیت اعتباربخشی در ایران را با سایر کشورها متفاوت دانست و گفت: در کشور ما استانداردهای پایه و ابتدایی نیز مشمول نظام اعتباربخشی میشوند و این در حالیست که نظام اعتباربخشی باید بر استانداردهای عالی تکیه کند.
این دکترای سیاستگذاری و مدیریت سلامت در ادامه دلایل این مشکل را تشریح کرد و گفت: در کشور ما به دلیل اغماض در احداث بیمارستانها در سالهای گذشته، اکنون مجبوریم برای اصلاح آن و رعایت حداقلها در بیمارستانها، استانداردهای پایه را تحت عنوان اعتبار بخشی به بیمارستانها تحمیل کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به ارائه راه حلهایی برای این مشکل پرداخت و گفت: باید در ساخت و تاسیس بیمارستانها نهایت دقت به عمل آید تا شاهد این کاستیها نباشیم. به این ترتیب که دفاتر صدور پروانه سختگیری بیشتری در ارائه مجوز تاسیس بیمارستانها نشان دهند و قبل از بهرهبرداری از بیمارستان از برآورده شدن الزامات ساختاری مانند نیروی انسانی، فضا و تجهیزات و تاسیسات اطمینان حاصل کنند. با این راهکار اعتباربخشی فقط برای کیفیت در سطح عالی آن انجام میشود.
آرین خصال بر لزوم تفکیک استانداردهای پایه از اعتباربخشی تاکید کرد و گفت: در این صورت میتوانیم اعتباربخشی را به امری اختیاری برای بیمارستانها تبدیل کنیم که این امر کاهش هزینههای اجرایی اعتباربخشی را برای ما به ارمغان می آورد.
وی اضافه کرد: در اصل بیمارستانها باید برای اعتباربخشی حتی هزینه هم پرداخت کنند. در ضمن داوطلب نشدن بیمارستانها برای اعتباربخشی هم نمیتواند نگرانیهای جدی در مورد کیفیت و استانداردهای پایه آنها ایجاد کند.
آرین خصال در پایان توصیه کرد: برای جلوگیری از هر گونه سوءظن بهتر است متولی امر اعتباربخشی که هم اکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، حداقل در سطح اجرایی به بخشی بیطرف در آینده تغییر پیدا کند. این بخش بیطرف میتواند شامل بخش خصوصی، دولتی یا ترکیبی از هر دو باشد.
تاریخ خبر: یکشنبه1394,07,26 ، منبع: خبرگزاری ایسنا