English  |  فارسی
امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
قرص برنج؛ علت 10 درصد مرگ‌های ناشی از مسمومیت

قرص برنج؛ علت 10 درصد مرگ‌های ناشی از مسمومیت

دبیر ستاد مرکزی و مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم با بیان اینکه قاچاق قرص برنج همچنان در کشور وجود دارد، گفت: بی اطلاعی و بی‌توجهی خانواده‌ها نسبت به خطرات ناشی از مصرف خانگی این سم، موجب شده است که متاسفانه کشور ما یکی از معدود کشورهایی باشد که در سطح دنیا مرگ ناشی از این سم در آن گزارش شده است.  

 

دکتر طلعت قانع در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه امروز (هفتم آبان ماه) به عنوان روز پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات و مواد شیمیایی جهت تمرکز بر راه‌های پیشگیری از مسمومیت با آفت‌کش‌ها و عدم استفاده از قرص برنج در مصارف خانگی و تاکید بر قاچاق بودن این سم، نام‌گذاری شده، گفت: 15 تا 18 درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از مسمومیت با انواع سموم از قبیل قرص برنج، سموم دفع آفات نباتی، الکل، جونده کش‌ها، سیانور و دیگر سموم بوده است.

وی افزود: از این میان قرص برنج با بیش از نیمی از موارد مسمومیت ناشی از سموم یاد شده، جلودار مسمومیت‌های منجر به مرگ ناشی از سموم بوده و علت 10درصد از مرگ‌های ناشی از مسمومیت است.

کاهش مرگ ناشی از مسمومیت با سموم در نیمه اول سال 94

قانع در خصوص مسمومیت ناشی از سموم، گفت: متاسفانه مرگ ناشی از سموم در سال 1391، نسبت به سال 1390 افزایش نشان داده است ولی از سال 1392 تا نیمه نخست سال 1394 به تدریج آمار مرگ ناشی از مسمومیت با سم کاهش یافته است، جای خوشحالی است که مرگ ناشی از سم فسفید آلومینیوم یا همان قرص برنج نیز از سال 1392 تا نیمه نخست 1394 کاهش یافته است و از 11.7 درصد به 10.1 درصد رسیده است.

به گفته وی، کاهش مسمومیت‌های ناشی از قرص برنج مشهود است.

قانع در توضیح مسمومیت با قرص برنج، افزود: واضح است که حتی یک مورد مسمومیت هم نباید مشاهده شود چراکه توزیع و خرید و فروش این سم در سطح کشور ممنوع بوده و از سال 1385 واردات قرص برنج توسط وزارت جهاد کشاورزی ممنوع اعلام شده است. همچنین از سال 1390 قرص برنج از جانب ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کالای ممنوعه به شمار می‌رود و خرید، فروش و استفاده آن مشمول مجازات است.

وی با بیان اینکه قاچاق قرص برنج همچنان وجود دارد، اظهار کرد: بی اطلاعی و بی توجهی خانواده‌ها نسبت به خطرات ناشی از مصرف خانگی این سم، موجب شده است که متاسفانه کشور ما یکی از معدود کشورهایی باشد که در سطح دنیا مرگ ناشی از این سم در آن گزارش شده است.

خوشبختانه با آموزش‌های سازمان غذا و دارو و اقدامات بازدارنده دانشگاه‌های علوم پزشکی و پلیس در جمع‌آوری این سم قاچاق، روند کاهش مسمومیت با قرص برنج جای امیدواری دارد.

تاریخ خبر: پنجشنبه1394,08,07 ، منبع: خبرگزاری ایسنا

 

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
  انتقادات و پیشنهادات
نام و نام خانوادگی :  *
ایمیل :
متن پیغام :  *
 
آمار کل بازدید کننده ها : 2188027
بازدید کننده های امروز : 594
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت