English  |  فارسی
امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
مقصر وضعیت دریاچه ارومیه چه‌کسی است؟

مقصر وضعیت دریاچه ارومیه چه‌کسی است؟

کارشناس حوزه‌ آب دلیل خشک‌شدن دریاچه ارومیه را افزایش سطح کشاورزی در بالا‌دست دریاچه ارومیه عنوان و اظهار کرد: تمامی ارگان‌ها همچون وزارت کشاورزی، بانک کشاورزی، وزارت نیرو و سازمان‌ محیط زیست در این امر مقصر هستند.  

 

داریوش مختاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که محدوده اراضی بالادست دریاچه ارومیه تا پیش از ساخت سدها توسط وزارت نیرو 150 هزار هکتار بود، گفت: در حال حاضر میزان اراضی بالا‌دست دریاچه ارومیه به 850 هزار هکتار رسیده است.

وی ادامه داد: مقصر اصلی این مساله خود کشاورزان معترض هستند و به نظر می‌رسد که آنها باید اعتراض خود را در ابتدا به نهاد بازار برچسب بزنند، چرا که در حال حاضر ناکارآمدی بازار موجب شده که کشاورزان فعالیت خود را توسعه داده و موجب ایجاد نابسامانی در دریاچه ارومیه شوند.

مختاری با بیان این که با نگاه آسیب‌شناسی به قضیه باید گفت که در شرایط فعلی نباید دنبال مقصر باشیم، اظهار کرد: اگر بخواهیم مقصری را پیدا کنیم باید بگوییم که همه ارگان‌ها به ویژه وزارت کشاورزی در این زمینه مقصر‌ند.

وی با بیان این‌که کشاورزی معیشتی به کشاورزی تجاری تبدیل شده است، اظهار کرد: وزارت نیرو و محیط زیست متولی بازار نیستند و طی سال‌های اخیر تقریبا حمایت‌های خوبی را به این دریاچه کرده‌اند، اما وزارت جهاد کشاورزی با ارائه‌ی تسهیلات به کشاورزان موجب گسترش فعالیت‌ آنها و انحلال دریاچه شده است.

این کارشناس با بیان این‌که وزارت نیرو و سازمان محیط زیست به نوبه خود در به وجود آمدن این فاجعه مقصر هستند، تاکید کرد: درست است که محیط زیست و وزارت نیرو کشاورزان را حمایت نکردند، اما به دلیل برخی سیاست‌گذاری‌هایی که در گذشته وجود داشت انحلال دریاچه کلید خورد.

مختاری با بیان این‌که بیشترین تقصیر را می‌توان به وزارت جهاد کشاورزی مربوط دانست، اظهار کرد: ساخت سد توسط وزارت نیرو و بی‌توجهی سازمان محیط زیست نیز در این زمینه بی‌تقصیر نبوده است.

وی راهکار برون‌رفت از بحران آبی کشور را سرمایه‌گذاری 30 میلیارد دلاری دولت دانست و افزود: برای نجات این دریاچه لازم است که دولت حمایت خود را به‌طور کامل ایفا کند و با استفاده از روش‌های نوین آبیاری کشور را از این بحران نجات دهد.

این کارشناس با بیان این‌که مدیریت مصرف نه تنها روی کاغذ، بلکه به صورت اجرایی مدنظر قرار بگیرد، گفت: برای نجات دریاچه ارومیه لازم است که علاوه بر اعتبار‌بخشی بانک کشاورزی نیز نسبت به ارائه‌ی تسهیلات به کشاورزان تجدید‌نظر کند.

به گفته وی اگر قرار است دریاچه ارومیه نجات پیدا کند، لازم است که دولت راهکارهای مالی و اعتباری را برای این مهم اجرایی کند.

تاریخ خبر: پنجشنبه1394,08,07 ، منبع: خبرگزاری ایسنا

 

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
  انتقادات و پیشنهادات
نام و نام خانوادگی :  *
ایمیل :
متن پیغام :  *
 
آمار کل بازدید کننده ها : 2188007
بازدید کننده های امروز : 574
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت