میز و نیمکتهای نامناسب، عاملی برای بیماریهای اسکلتی در دانش آموزان
یک متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه رعایت نکردن اصول صحیح نشستن در طولانی مدت سبب تغییر شکل ستون مهرهها، کمردرد و بیرون زدگی دیسک مهرهها میشود، گفت: متناسب نبودن میز و نیمکتهای دانش آموزان با ابعاد بدن موجب بروز انواع بیماریهای اسکلتی میشود.
محمدرضا شاکری در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان جنوبی، گفت: میز و نیمکت باید متناسب با جثه دانشآموزان باشد و باید نیمکتها استاندارد باشند.
وی با بیان اینکه نیمکت باید جای کافی برای تغییر وضعیت داشته باشد تا پای دانش آموز آویزان نباشد، افزود: با گذاشتن پایهای در پایین صندلی، دانش آموز پای خود را بر روی آن قرار داده و فشار به کمر و نشیمنگاه کمتر وارد میشود.
این متخصص ارتوپدی، با اشاره به اینکه میزها نباید صاف باشند، تاکید کرد: میزها باید زاویه 10 تا 15 درجهای داشته باشند تا دانشآموزان از نظر بینایی مشکلی برایشان پیش نیاید. در صورت امکان از صندلیهای تک نفره استاندارد استفاده شده و در این صندلیها پشتی تعبیه شده باشد.
وی با اشاره به اینکه دانشآموزان نباید بیش از 40 دقیقه یکجا نشسته باشند، افزود: متناسب نبودن میز و نیمکتهای دانش آموزان با ابعاد بدن موجب بروز انواع بیماریهای اسکلتی میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه دسته صندلیها متناسب با چپ دست یا راست دست بودن دانش آموزان باشد، گفت: والدین در منزل نیز رعایت استاندارد را داشته و برای دانش آموزان در منزل نیز از میز مطالعه استاندارد استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه نشستن بر روی زمین استاندارد نیست و باعث ایجاد مشکلات مختلفی در دانشآموزان میشود، از نشستن بر روی زمین برای مطالعه و انجام تکالیف خودداری شود .
این متخصص ارتوپدی، با اشاره به توجه نکردن به حالت و وضعیت بدن هنگام نشستن، یادآور شد: رعایت نکردن اصول صحیح نشستن در طولانی مدت سبب بیماری اسکلتی و عضلانی، تغییر شکل ستون مهرهها، کمردرد و بیرون زدگی دیسک مهرهها میشود.
تاریخ خبر: دوشنبه 1394,08,25 ، منبع: خبرگزاری ایسنا