به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا سید جواد حاجی میراسماعیلی دبیر پنجمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد کنترل عفونت و استریلیزاسیون طی سخنانی در این کنگره با بیان اینکه بیماری های عفونی از مهم ترین بیماری های تهدید کننده جان بشر به شمار می روند، گفت: این عفونت ها منجر به افزایش مرگ و میر، افزایش طول مدت بستری بیمار و افزایش هزینه های بیمار می شوند.
وی افزود: بخش های سوختگی ا زشایع ترین بخش هایی است که عفونت های بیمارستانی ایجاد می کنند و بعد از آن بخش های ویژه، خون و سرطان،قرار دارندو بخش های زنان، کودکان و چشم پایین ترین حد عفونت های بیمارستانی را دارند.
این پزشک با بیان این که آمار صحیح از مبتلایان به عفونت های بیمارستانی در ایران وجود ندارد، گفت: در آمریکا سالانه این عفونت ها 5 میلیون دلار هزینه به بخش درمان این کشور تحمیل می کنند و به مرگ یک درصد از بیماران دچار عفونت بیمارستانی شده منجر می شود.
وی درباره میزان شیوع عفونت بیمارستانی گفت: این میانگین در کشورهای توسعه یافته پنج درصد و در کشورهای در حال توسعه 25 درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن ارائه گزارشی از میزان بروز عفونت های بیمارستانی در مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: میانگین بروز عفونت در پنج مرکز درمانی وابسته به این دانشگاه 2.38 درصد بوده و میانگین آن در نواحی تابعه دانشگاه 1.08 در سال 93 بوده است.
وی از تشکیل کمیته کنترل عفونت های بیمارستانی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد و گفت: موارد عفونت بیمارستانی طبق سنجه های دانشگاه پیگیری می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با انتقاد از مصرف مجدد برخی تجهیزات یکبار مصرف در مراکز درمانی گفت: این کار اشتباهی است که در برخی مراکز درمانی شایع شده، که لوازم یکبار مصرف را استریل کرده و دوباره استفاده می کنند که ما در مراکز خود اصلا اجازه چنین کاری را نمی دهیم.
تاریخ خبر: یکشنبه 1394,09,08 ، منبع: خبرگزاری ایرنا