English  |  فارسی
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
روند تخریبی دریاچه ارومیه متوقف شده است

روند تخریبی دریاچه ارومیه متوقف شده است

مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران گفت: با اقدام های انجام شده در دو سال گذشته روند تخریبی دریاچه ارومیه متوقف شده است.

 
 
 

 

محسن سلیمانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مشاهده آمارهای امسال با سال گذشته نشان می دهد که روند تخریبی که این دریاچه با آن در سالیان گذشته مواجه بوده متوقف شده و تغییرات سطحی و حجمی آب نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی ندارد.
وی گفت: هرچند که این دریاچه هم اکنون وضعیت مناسبی ندارد ولی توقف روند تخریبی آن بسیار امیدوار کننده است و این نشان می دهد که تلاش ها و توجه دولت و مشارکت جوامع محلی و مردم برای احیای این پهنه آبی نتیجه بخش بوده است.
سلیمانی با ابراز خرسندی از نگاه ویژه دولت به محیط زیست به ویژه احیای دریاچه ارومیه اضافه کرد: اقدام های دولت برای احیای دریاچه ارومیه موجب شده تا مردم و تشکل های زیست محیطی نیز به طور جدی پای کار آمده و تمام تلاش و توان خود را برای احیای این دریاچه به کار گیرند.
وی با بیان اینکه اکنون 90 درصد از سطح دریاچه ارومیه از دست رفته است، گفت: نیاز آبی دریاچه ارومیه سالانه سه میلیارد متر مکعب است که این نیاز باید از سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان تامین شود از این رو نقش وزارت نیرو در زمینه تامین حقابه این حوضه آبی بسیار حائز اهمیت است.
سلیمانی افزایش سه برابری زمین های کشاورزی در 30 سال گذشته از حدود 150 هزار هکتار زمین کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه به حدود 500 هزار هکتار را از دلایل مهم چالش های حال حاضر دریاچه ارومیه عنوان کرد.
وی با اشاره به اجرای طرح توسعه پایدار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: با اجرای این طرح که با عنوان 'همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی' است در طی دو سال گذشته از مصرف آب در بخش کشاورزی در حوضه این دریاچه به میزان 35 درصد کاسته شده است.
سلیمانی مشارکت مردم در فرایند احیای دریاچه ارومیه را از اهداف اصلی این طرح عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم برای مدیریت مناطق حفاظت شده و بخش های تالابی از رویکرد سنتی به سمت جامع نگر و پیشرفته حرکت کنیم که برای رسیدن به این هدف باید سازمان ها و دست اندرکاران مختلف در قالب برنامه جامع مدیریت در کنار هم قرار گیرند.
وی اظهار کرد: در اجرای فاز نخست این طرح که در وسعت 30 هزار هکتار از حوضه این دریاچه با موفقیت به اجرا گذاشته شد، نتایج خوبی در بحث صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی به دست آمد.
مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران با بیان اینکه برای احیای دریاچه ارومیه نیازمند یک تلاش همگانی هستیم و تنها طرح کشاورزی پایدار جوابگو نخواهد بود، اظهار کرد: تا زمانی که فضای مناسب برای همکاری جوامع محلی فراهم نشود و مردم طرح احیای دریاچه ارومیه را متعلق به خود ندانند، امکان اینکه دولت به تنهایی بتواند این طرح را به اجرا گذارد، میسر نخواهد شد.
از کل مساحت 5700 کیلومتری سطح آبی دریاچه ارومیه که روند خشک شدن آن از 18 سال گذشته آغاز شده، اکنون فقط 750 کیلومتر باقی مانده است.

تاریخ خبر: یکشنبه 1394,09,08 ، منبع: خبرگزاری ایرنا

 

مطالب دیگر
:: ۹ هزار و ۸۸۶ نفر حادثه شغلی در سال ۹۷/ رتبه‌ اول حوادث کار به کارگران ساختمانی با ۳۷.۸ و صنعتی‌ها با ۳۴.۳ درصد رسید
:: افزایش ۹۵ درصدی ورودی به مخازن سدهای استان تهران
:: شصت و سومین همایش معاونین دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
:: رهایی توله پلنگ از چنگال سگ‌های گله
:: هنوز نفس می‌کشد
:: زمستان چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
:: تقویت سیستم ایمنی مبتلایانِ سرطان با مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی
:: جزئیات حادثه آتش‌سوزی یک واحد آموزشی در زاهدان‌ ‌
:: آخرین اخبار از واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
:: همايش سالانه بازرسان كار استان تهران با رويكرد محيط كار ايمن و صيانت از نيروي كار برگزار شد
  انتقادات و پیشنهادات
نام و نام خانوادگی :  *
ایمیل :
متن پیغام :  *
 
آمار کل بازدید کننده ها : 2322775
بازدید کننده های امروز : 315
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی سایت