رسول خضری در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا با بیان اینکه آلودگی هوا ناشی از ذرات بسیار ریزی است که تا عمق بافتهای ریه و حتی داخل خون میرود، گفت: آلودگی هوا و به دنبال آن مسمومیت میتواند تهدیداتی را برای افراد در سطوح مختلف ایجاد کند که اولین گروه مربوط به افرادی با داشتن استعداد ابتلا به سرطان است که سرطان آنها را تشدید میکند.
وی افزود: گروه دوم افرادی هستند که بیماری زمینهای مثل آسم، آلرژی و بیماریهای قلبی، ریوی و تنفسی دارند که باعث زمینگیر شدن و حتی بستری شدن آنها در بیمارستان میشود و در نهایت گروه سوم مادران باردار و کودکان زیر 8 سال هستند که آلودگی هوا مخاطرات و مشکلاتی را برای آنها بوجود میآورد. در این بین اگر فردی همزمان با آلودگی هوا به سرماخوردگی نیز مبتلا شود باعث تشدید علائم آنفولانزا و طولانی شدن دوره بیماری آنها خواهد شد. اتفاقاتی که در نهایت بار آن بر دوش حوزه سلامت و خانوادهها خواهد بود.
خضری ادامه داد: در چنین شرایطی آلودگی هوا بر کسانی که زمینههای بیماریهای مختلف را دارند و در طول سال با نبود هوای سالم مواجه میشوند عمرشان را بین شش تا هفت سال کاهش میدهد. در بین افراد سالم نیز در کمیت و کیفیت زندگیشان تأثیر میگذارد چون در هوا ذرات بسیار ریز و بعضا فلزات سنگین وجود دارد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه با بیان اینکه آلودگی هوا منشأ مختلفی دارد، گفت: بخش عظیمی از آلودگی هوا مربوط به کارخانجات و صنایع اطراف کلانشهرهاست. همچنین نبود سوخت استاندارد یورو 4 و خودروهای استاندارد نیز تأثیرگذار خواهد بود.
وی در پایان گفت: در این شرایط باید صنایع کشورمان به جای آنکه آلودگی را شبها به هوا بدهند همچون صنایع کشورهای پیشرفته مواد آلوده را به مواد باارزش از طریق دستگاههای مبدل تبدیل کنند که در نهایت برای آنها سودآوری خواهد داشت.
تاریخ خبر:چهارشنبه 1394,10,02 ، منبع: خبرگزاری ایسنا