به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا زالی (رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور) در حاشیه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاران در ارتباط با بودجه بخش سلامت گفت: ما باید تلاش کنیم تا بخش سلامت سهم بیشتری را در منابع عمومی کشور چه در حوزه بیمهها و چه در مورد بخشخصوصی داشتهباشد.
زالی در ارتباط با طرح تحول سلامت اظهار کرد: بارها اعلام کردهایم که آمادگی نقد و تحلیل این طرح را به عنوان ناظری بیطرف داریم باید توجه داشتهباشیم که بودجه طرح تحول سلامت بر روی کاغذ رشدخوبی داشته است اما در واقعیت چنین نیست در واقع از ۴هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار آن حدود ۳۰۰ میلیارد تومان تحقق یافته است.
وی افزود: در طرح تحول سلامت سه نگرانی داریم؛ اول آنکه بودجه این طرح باید مستقل و پایدار باشد دوم باید از بخش خصوصی صیانت شود و سوم حرمت جامعه پزشکی به عنوان بازیگران اصلی این طرح باید حفظ شود. ما برسی میدانی خود برای تحلیل طرح تحول سلامت را آغاز کردهایم و امیدواریم تا آخر سال بخشی از این مطالعات آماده شود.
وی در ارتباط با معوقات پزشکان اظهار کرد: پزشکان ما در بخشهای خصوصی و دولتی معوقاتی دارند که این امر موجب نارضایتی میشود. برخی نهادهای بیمهای عملا در اجرای کتاب تعرفه جدید همکاریهای لازم را انجام ندادهاند.
رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: در مورد این مسائل نه بیمارستانها مقصرند و نه مریض، چرا که اگر بیمهها قوی بودند، چنین مشکلاتی پیش نمیآمد.
رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: اگر کسی چند روز در بخش مراقبتهای ویژه بستری باشد با هزینههای سرسامآوری روبرو خواهد شد که از توان یک خانواده متوسط خارج است درحالی که اگر بیمهها قوی بودند این مشکلات پیش نمیآمد وظیفه سازمانهای بیمهای این است که بودجهشان را افزایش دهند البته من اطلاعدارم که شخص وزیر رفاه برای حل این مشکل به شدت در تکاپو است.
از کاندیداهای حافظ منافع سلامت حمایت میکنیم
زالی در ارتباط با کاندیداهای مورد حمایت نظام پزشکی در انتخابات پیشرو گفت: هدف ما این نیست که پزشکان وارد مجلس شوند البته اگر پزشکی که هم مورد علاقه مردم و هم مورد علاقه جامعه پزشکی باشد برای ما اولویت دارد اما در ارتباط با افرادی که پزشک نیستند اما منافع حوزه سلامت را در نظر دارند ما آنها را مورد حمایت قرار میدهیم روسای نظام پزشکی در شهرستانها پس از تایید نهایی شورای نگهبان در این مورد اظهار نظر میکنند.
وی در ارتباط با نامهای که چندی پیش در مورد امنیت پزشکان به شورای امنیت ارسال کردهبود، گفت: در برخی موارد بویژه در مناطق مرزی و نابرخوردار حفظ امنیت پزشک و پرستار بسیار مهم است ما موارد مختلفی را در این زمینه داشتیم از جمله اینکه خانم پزشک متخصصی در یکی از شهرستانها دچار مشکل شده بود همچنین در سوسنگرد و چابهار نیز مشکلاتی برای امنیت پزشکان بوجود آمده بود که بخش زیادی از این مشکلات رسانهای نمیشود بنابراین آمادگی داریم که پروتکلی را برای حمایت از پزشکان ارائه کنیم من معتقدم که کمتر از ۳۰ درصد مشکلاتی که برای پزشکان در کشور ایجاد میشود، رسانهای میشود.
مشکل پرونده پزشک ممسنی به سمت تعامل رفتهاست
زالی در ارتباط با مشکلی که در ممسنی برای یکی از پزشکان رخداده بود، گفت: با تدبیر نظام پزشکی استان فارس و قوهقضاییه این پرونده مختومه شد و فضا به سمت تعامل پیش رفت.
وی در ارتباط با ماجرای کشیدن بخیه کودک ۴ ساله در بیمارستان خمینی شهر افزود: از نظر ما احکام صادر شده باید مورد استیناف قرار بگیرد و ما به پزشک حادثه نیز توصیه کردیم که از ظرفیت تجدیدنظر خواهی استفاده کند.
وی ادامه داد: داستان خمینی شهر حواشی دارد که پس از آرام شدن فضا باید آن را مطرح کنیم اگر در کشور سیستم بیمهای قوی وجود داشت هرگز حادثهای به این شکل پیش نمیآمد بسیاری از افرادی که در حوادث به بیمارستانها مراجعه میکنند از پوشش بیمهای محرومند و یا پوشش بیمهای کاملی ندارند.
زالی اظهار کرد: موضوعی که تصمیم داریم برای آن به رئیس جمهور نامه بنویسیم این است که از نظر ما باید در بودجه سال آینده این مسئله دیده شود که کلیه مراجعین در حوزه حادثه در بیمارستانهای دولتی به صورت رایگان درمان شوند و البته باید منابع آن به وزارت بهداشت داده شود زیرا در غیراینصورت با مشکل روبرو خواهیم بود.
زالی ادامه داد: سال گذشته ما ۶۵۰ هزار خدمات بستری به بیماران تصادفی به صورت رایگان ارائه دادیم که چنین الگویی نیز میتواند برای همه افراد آسیبدیده ارائه شود.
وی توضیح داد: برای نمونه شاهدیم که ممکن است یک فردی چاقو خورده باشد و مورد دزدی قرار گرفته باشد بدیهی است که این فرد پولی در جیب ندارد که برای درمان به بیمارستان ارائه کند بنابراین باید چارهای برای این مسئله اندیشیده شود.
نظارت بر مطبها برعهده معاونت درمان دانشگاه است
زالی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه برخی پزشکان شناخته شده که ممکن است سمتهای اجرایی نیز داشته باشند و یا نماینده مردم در بخشهای مختلف باشند؛ تعرفههایی برخلاف تعرفههای قانونی درمطبهای خود از بیماران میگیرند گفت: امیدوارم چنین چیزی صحت نداشته باشد زیرا اگر تخلفی از فردی مانند من سربزند نابخشودنیتر است و همه باید در برابر قانون پاسخگو باشند. البته وظیفه نظارت بر مطبها برعهده معاونت درمان دانشگاهها قرار دارد.
۹۰ درصد پرداختیها در دندانپزشکی از جیب مردم است
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه تعرفه دقیقی برای خدمات دندانپزشکی در کشور وجود ندارد گفت: با مشکل احصاء نشدن برخی خدمات دندانپزشکی روبرو هستیم همچنین در تعرفهگذاری بخش دندانپزشکی باید سقف هزینههای مواد را نیز در نظر بگیریم اما ما آمادگی مشارکت برای تهیه کتابچه تعرفه خدمات دندانپزشکی را داریم و مقدمات آن را نیز انجام دادهایم.
وی ادامه داد: متاسفانه خدمات دندانپزشکی از پوشش بیمهای برخوردار نیست و بیمههای تکمیلی نیز برخی موارد را تحت پوشش قرار نمیدهند بنابراین من گمان میکنم حدود ۹۰ درصد پرداختی این بخش از جیب مردم است.
تاریخ خبر: سه شنبه 1394,10,15 ، منبع: خبرگزاری ایرنا