دکتر عطاالله قبادیان یکشنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران در ساری افزود: تولید گازهای گلخانه ای مختص کشورهای صنعتی از قبیل ، چین، امریکا و... است، مگر در شهری نظیر تهران چه صنایع بزرگی وجود دارد که چنین گازهای خطرناکی را تولید کند؟
وی به اثرات و تهدیدهای گازهای گلخانه ای بر روی افراد اشاره کرد وگفت: آلودگی گازهای گلخانه ای خطر و مشکل جدی برای افراد ایجاد می کند برای پیشگیری از این مشکل می توان با کاشت درخت هم سبب جبران جنگل زدایی و هم مانع ازتهدید سلامت افراد شد .
این استاد دانشگاه اظهار کرد: مشکلات زیست محیطی مقدمه بحران زیست محیطی است و اگر مدیریت مسائل زیست محیطی فراگیر نشود و آحاد جامعه در حفاظت و صیانت از آن تلاش نکنند، وضعیت وخیم تر می شود.
وی که دارای دکترای علوم کشاورزی از دانشگاه وین است با اشاره به وضعیت شکننده مازندران به عنوان ریه تنفسی کشور گفت : مازندران با دارابودن موهبت های الهی از جمله کوه، جنگل و دریا اکنون به یکی از پر چالش ترین استان کشور تبدیل شده است و این امر ناشی از برداشت های بی رویه از جنگل ،تخریب منابع طبیعی ، انباشت و شیرابه زباله است.
قبادیان با بیان این که عده ای با بهره برداری زیاد از حد منابع طبیعی ، مازندران رابا چالش جدی زیست محیطی روبرو کردند،گفت: با نگاه غیر مدیریتی بسیاری از پتانسیل های موجود طبیعی رودخانه ها، جنگل و آبخیزها از بین رفت ،همه اینها دردی است که برایش درمانی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: برای بقای این موهبت های الهی می طلبد تا تلاش های گسترده برای مدیریت مسائل زیست محیطی در سطح ملی انجام شود.
قبادیان با بیان اینکه جنگل مازندران از بیلان منفی آبی برخوردار است ، گفت: پوشش گیاهی یکی از عوامل مهم نگه دارنده تعادل زیست محیطی در این حوزه است بنابراین بهره کشی بیش از ظرفیت ، موجب تخریب منابع می شود.
وی ادامه داد :درختان و توده های جنگلی با گسترش ریشه خود در زمین جلوی حرکت خاک را می گیرند و مانع از فرسایش آن می شوند در حالی که زمین های عاری از پوشش گیاهی به دلیل فرسایش بادی و آبی و تبخیر زیاد به سرعت خاک سطحی خود را از دست می دهد و به صورت بیابان و کویر در می آید .
قبادیان توضیح داد :یکی از گونه های مهم گیاهی در مازندران گیاه گون است که می تواند ضمن محکم کردن زمین در جلوگیری از فرسایش خاک و حفاظت طبیعی جنگل تاثیر بسزایی داشته باشد اما با برداشت بی رویه این گیاه موجب فرسایش و از بین رفتن جنگل می شوند این در حالی است نقش جنگل و پوشش گیاهی در تامین آب و بهبود شرایط محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در حال حاضر منابع آبی استان به طرز نگران کننده ای در حال کاهش است و برداشت بیش از حد مجاز از سفره های زیر زمینی در اراضی جلگه ای ،روی پوشش گیاهی به شدت اثر گذاشته و بتدریج باعث خشک شدن خاک و تخریب کامل پوشش گیاهی در این مناطق می شود.
قبادیان گفت: ساختار اراضی شمال به گونه ای است که وقتی سفره های زیر زمینی تخلیه شود آب شور جایگزین آب های زیر زمینی شده و اراضی قابلیت خود را از دست می دهد ودر نتیجه شوری موجب تخریب سرزمین می شود.ک
تاریخ خبر: دوشنبه 1394,10,21 ، منبع: خبرگزاری ایرنا