به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید متصدی در نشست هماندیشی پایشهای آلودگی محیط زیست با اشاره به اینکه پاییش یکی از مهمترین ارکان اجرای یک برنامه است، گفت: پایش منابع آلودگی را مشخص میکند. اصل پایش در اندازهگیریست، بنابراین صحت و دقت کلید پایش است.
وی افزود: پایش مشخص میکند که آیا به سمت مطلوبی حرکت میکنیم یا مسیرحرکت ما درست نیست. بنابراین دقت کافی و وافی در این امر بسیار مهم است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه 300 آزمایشگاه معتمد در کشور وجود دارد تصریح کرد: این آزمایشگاهها بازوی سازمان در امر پایشاند و اگر پایش درست انجام نشود، برنامهها زیرسوال میروند. در گذشته نه چندان دور ما شاهد بودیم که پایشها و اندازهگیریها از دقت و مطلوبیت لازم برخوردار نبود. بنابراین به سمت تغییر در پایه اصل و مدیریت این بخش حرکت کردیم.
وی ادامه داد: امروز خوشحالیم که دستورالعمل جدید تنظیم و ابلاغ شده است و سازمان حفاظت محیط زیست نیز همواره از حامیان اصلی آزمایشگاههای معتمد است.
متصدی با بیان اینکه مسئله پایش در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نیز عنوان شده است، گفت: ما در سیاستهای کلان کشور در زمینه پایش به دنبال تصویب وظایف حاکمیتی، نظارت، تقویت و برونسپاری، خصوصیسازی و کاهش تصدیگری و توانمندسازی در پایش آلودگیهای محیط زیست و همچنین حفظ سلامت محیط زیست و پایداری توسعه هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر واحدهای مشمول خوداظهاری کمی در کشور داریم، توضیح داد: شاهد رشد 72 درصدی پایشهای نظارتی در سال 93 نسبت به سال 92 و رشد 62 درصدی پایش های خوداظهاری در سال 93 هستیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در سال 93 شاهد بودیم که تعرفه خدمات آزمایشگاهی نیز پس از 13 الی 14 سال اصلاح و منطبق با هزینهها و سود لازم شد که این امر همواره پیش از این مناقصهای بین آزمایشگاههای معتمد و صنعت بوده است.
وی در پایان گفت: تجمیع و مدیریت اطلاعات پایش، ارتقاء کیفیت آزمایشگاههای محیط زیست، توسعه ارتقاء پایش لحظهای در منابع منتشر کننده آلاینده و بهبود ارتقاء نظارت جهت راستیآزمایی در خوداظهاری پایشهای محیط زیستی را دنبال میکنیم.
تاریخ خبر: شنبه 1394,11,10 ، منبع: خبرگزاری ایلنا