به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر «محمد اسماعیل مطلق» روز سه شنبه در نشست کارگاه سه روزه آمادگی زایمان طبیعی در بندرعباس اظهار داشت: نبود آگاهی و ترس از ناشناخته های دوران بارداری باعث ایجاد اضطراب می شود.
ترس و اضطراب حس نگرانی به مغز داده و سبب افزایش ترشح هورمونهای استرس می شود و در نتیجه منجر به زایمان زودرس یا حتی نبود پیشرفت زایمان و در نتیجه، این موارد منجر به مداخلات پزشکی غیر ضروری می گردد.
مطلق افزود: باید با برگزاری دوره های آموزشی برای مراجعان زایمان در بخش های دولتی و خصوصی از بروز مشکلاتی از جمله افسردگی، اضطراب، مسمومیت حاملگی، فشار خون و دیابت حاملگی جلوگیری شود تا به مقوله زایمان با نگرشی مثبت نگاه کنند.
این مقام مسئول تاکید کرد: بارداری و زایمان یک فرآیند طبیعی و فیزیولوژیک است که یک خانم در زندگی آن را تجربه می کند و در این دوران تغییراتی در ساختار جسمی و روانی مادر رخ می دهد که مادر باید از آنها اطلاع داشته و تحت حمایت قرار گیرد.
وی با اشاره به آمار یک میلیون و 730 هزار نفری زایمان در کشور که یک میلیون و 500 هزار آن منجر به فرزند آوری می شود، گفت: برگزاری دوره های آمادگی زایمان برای مادران باردار الزامی است.
مدیرکل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با تصویب کمیته ملی واکسن این وزارتخانه تمام زنان باردار در کشور واکسن آنفولانزا دریافت می کنند.
به گفته وی، واکسن آنفولانزا برای مادران پرخطر از امسال شروع می شود و بقیه زنان باردار نیز در صورت تامین واکسن موردنیاز واکسینه خواهند شد .
تولد نوزادان زودتر از موعد طبیعی یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی های زوج ها به ویژه مادران جوانی است که در انتظار تولد فرزندشان به سر می برند و این تولد زودهنگام نوزاد و تکامل نیافتن اندام های او از جمله مهم ترین عوامل بروز این نگرانی است زیرا مقاومت و ایمنی بدن نوزاد را در برابر بیماری ها و عفونت های احتمالی به حداقل می رساند و در شرایطی خاص خطر مرگ را نیز برای نوزاد به همراه دارد.
بر اساس مطالعات انجام شده، درصدی از نوزادان به جای تولد در زمان طبیعی، قبل از موعد طبیعی متولد می شوند. این نوزادان که در گروه نوزادان نارس قرار می گیرند در مقایسه با نوزادان دیگر در هفته اول تولد 6 برابر و در سال اول تولدشان سه برابر نوزادان معمولی با خطر آسیب پذیری و مرگ روبه رو هستند. احتمال ابتلا به مشکلات و اختلال های تنفسی در این نوزادان زیاد است. تنظیم دمای بدن نوزادان نارس در مقایسه با نوزادان طبیعی سخت تر است و این گروه ممکن است در روند رشد مغزی شان با مشکل روبه رو شوند. از این رو زایمان زودرس می تواند عوارض متعدد و نگران کننده ای برای والدین نوزاد به همراه داشته باشد .
تولد زودرس در سه چهارم موارد مرگ و میر نوزادان و نیمی از موارد اختلالات نورولوژیک در کودکان مقصر است. خطر مشکلات مرتبط با تکامل دستگاه عصبی و بیماری های ناتوان کننده در کودکان با سابقه تولد زودرس به مراتب بیشتر از سایرین است. سن بارداری به طور معکوس با خطر مرگ و میر نوزادان در ارتباط است. مرگ و میر نوزادان به میزان قابل توجهی در نوزادانی که پیش از هفته 32 بارداری متولد شده اند بالاتر است. متاسفانه با وجود پیشرفت های اخیر در مراقبت های مامایی و نوزادی، شیوع تولدهای زودرس رو به افزایش است.
نشست سه روزه ارزیابی عملکرد کلاسهای آمادگی برای زایمان طبیعی با حضور کارشناسان مسئول اداره سلامت مادران 55 دانشگاه علوم پزشکی کشور از امروز (سه شنبه) به مدت سه روز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در بندرعباس آغاز شد.
تاریخ خبر: سه شنبه 1394,11,13 ، منبع: خبرگزاری ایرنا