«رضا فخرپور» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: طبق گزارشهای رسمی، شمار حوادث ثبت شده کار در محیطهای ساختمانی بسیار بالاست و جدا از ماهیت حادثه خیز مشاغل ساختمانی این موضوع می تواند با بهکارگیری کارگران فصلی شاغل در این پروژهها نیز مرتبط باشد و برای همین ضروری است تا پیش از آغاز هر پروژه ساختمانی کارفرمایان و پیمانکاران مربوطه در خصوص بازآموزی اصول ایمنی و حفاظت فنی به کارگران یاد شده اقدام کنند.
وی در تحلیل حادثه سقوط ناگهانی که تنها ده روز از اشتغال به کار وی در مجتمع صنعتی پتروشیمی مرجان واقع در فاز 2 عسلویه میگذشت، گفت: کارگری که در ارتفاع بهکار گرفته میشود باید کلاسهای آموزشی اصول ایمنی عمومی و تخصصی در محیطهای صنعتی کار در ارتفاع ( work at height ) را گذرانده باشد.
فخرپور افزود: کارگری که در ارتفاع 50 متری مشغول بهکار میشود باید دارای 5 سال سابقه کاری باشد و چنانچه کارفرما کارگران فصلی را بهکار میگیرد، باید از دانستن آموختههای ایمنی قبلی وی اطمینان حاصل کرده و حتی آنرا تکرار کند.
وی ادامه داد: کارگری که در ارتفاع مشغول بهکار است مانند: نصاب استراکچر، وی باید مجهز به کمربند Double Lanyard باشد؛ این کمربند به کارگری که در ارتفاع کار میکند کمک میکند تا هنگام جابهجایی از Basket Man (سبد جابهجایی نفر) به داربست و یا استراکچر تعادل خود را حفظ کرده و ایمن باشد.
فخرپور گفت: دو قلاب داشتن کمربند (Double Lanyard) کارگری که در ارتفاع 50 متری کار میکند، به وی کمک میکند تا در هنگام گشودن قلاب کمربند اول، قلاب کمربند دوم را به استراکچر متصل کرده و مانع سقوطش به پایین شود.
بنا به اخباری که بهدست آمده، کمربند کارگر متوفا از نوع Double Lanyard نبود و فاصلهای که بین Man Basket (محفظهای که فرد در ارتفاع داخل آن قرار میگیرد) و داربست (استراکچر) میتواند دلیل سقوط این کارگر باشد.
تاریخ خبر: سه شنبه 1394,11,13 ، منبع: خبرگزاری ایلنا