دکتر امین صابرینیا در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره جزییات برنامههای اورژانس کشور در سال 95، گفت: یکی از برنامههای ما برای سال جدیدتوسعه اورژانس بیمارستانی و پیشبیمارستانی با توجه به فضای ایجاد شده است.
اقدامات اورژانس در سال 95 و تاثیر آن در ارائه خدمت به مردم
وی افزود: اگر چند اقدام را در سال آینده اجرا کنیم، میتوانیم خدمات مناسب و موثری را به مردم ارائه کنیم. اولین اقدام این است که از تکنولوژیهای روز دنیا در زمینه اورژانس استفاده کنیم. برای مثال یکی از این تکنولوژیها استفاده از موتور آمبولانسهای مناسب برای رسیدن به موقع تیم امدادی اورژانس بر سر صحنه است. همچنین استفاده از بالگردهای مناسب اورژانس هوایی نیز از جمله تجهیزاتی است که به آن نیاز داریم.
گسترش خدمات اورژانس پیشبیمارستانی به شرط...
صابرینیا با بیان اینکه در حال حاضر بالگردهای ما در اورژانس هوایی، تغییر کاربری نیروهای مسلح هستند، ادامه داد: البته سپاسگزاریم که این بالگردها نیز در اختیار ما قرار گرفت و توانستیم درصدی از توان هوایی اورژانس را استفاده کنیم. حال اگر بتوانیم در سال آینده از بالگردهای مناسب آمبولانس هوایی یعنی "مدیکوپتر" استفاده کنیم که به صورت 24 ساعته و در شب هنگام هم اجازه پرواز دارند، میتوانیم خدماتمان را در جهت ارائه خدمات اورژانس پیشبیمارستانی بسیار افزایش و گسترش دهیم.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور یکی از اهداف اورژانس کشور در سال 95 را ساخت و اتمام پروژههای 120گانه اورژانسهای بیمارستانی عنوان و اظهار کرد: اقداماتی از جمله تایید و طراحی نقشه، تعیین پیمانکار و آغاز کار را در زمینه توسعه 120 اورژانس پر ازدحام و بزرگ کشور را آغاز کردیم. بر این اساس اکنون 100 درصد این دانشگاهها نسبت به تایید نقشه اقدام کرده و در مرحله تعیین پیمانکار برای آغاز کار هستند. حال امیدواریم با توجه به اینکه کلنگ این کار در بسیاری از مناطق زده شده است و زیرساختهای آن در حال آماده شدن است، پیگیر باشیم تا این پروژهها در سال آینده به نتیجه برسند.
تدوین شاخصهای سه فاز عملکردی اورژانس در سال 95
صابرینیا با اشاره به تدوین دستورالعمل جامع اورژانس بیمارستانی، گفت: در صورت ابلاغ این دستورالعمل، یکی از برنامهها و اهداف ما برای سال 95، نحوه عملیاتی کردن و چگونگی پیادهسازی این دستورالعملها است. همچنین ما به دنبال تدوین شاخصهای عملکردی اورژانس در سه فاز ورودی اورژانس، فرایندهای داخل آن و فرآیندهای خروج از اورژانس را در دستور کار داریم تا با تعیین این شاخصها بتوانیم مشخص کنیم که اورژانسهای بیمارستانی در کدام بخش دچار مشکل هستند. سپس آن بخش را ترمیم کرده و بهبود بخشیم.
اصلاح رفتار انتقال بیماران زیر ذرهبین اورژانس کشور
وی با بیان اینکه از دیگر برنامههای ما برای سال 95 بحث پیشگیری از حوادث و مدیریت حوادث است که آن را طراحی کردیم و به طور جدی دنبال میکنیم. همچنین یکی از برنامههایی که اورژانس کشور به طور جدی و مصرانه آن را دنبال میکند؛ اصلاح رفتار انتقال بیماران و ستاد هدایت بیماران است. در این راستا تلاش میکنیم که با برنامهریزی مدون و طراحیهای جامع بتوانیم مبنای انتقال بین بیمارستانی و هدایت بیماران را اصلاح کنیم. به طوریکه بیمارستانهای شلوغمان به دلیل نبود یک برنامه جامع، مملو از بیمار نمیشوند و از خدمات بیمارستانهای اقماری بیبهره نمیمانیم.
صابرینیا همچنین گفت: بحث دیگری که در سال جدید دنبال میکنیم، راهاندازی و تکمیل فرآیندهای مدیریت بحران و ایجاد برنامههای عملیاتی در این زمینه است که موضوع بسیار مهمی به شمار میرود. همچنین تدوین پروتکلهای خدمات نامتعارف مانند پروتکلهای برخورد با عوامل شیمیایی و بیولوژیک نیز جزو اقداماتی است که آن را آغاز کردهایم و چندین پروتکل نوشته شده است. بر این اساس امیدواریم در سال آینده این کار تکمیل شود.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور از تدوین نقشه راه مدیریت بحران خبر داد و گفت: امیدواریم در سال آینده بر اساس این نقشه راه، بتوانیم آمادگی کاملی در برخورد با حوادث غیرمترقبه داشته باشیم.
تاریخ خبر: جمعه 1394,11,23 ، منبع: خبرگزاری ایسنا