فريبرز واحدي افزود: خسارات ناشي از ريزش کوه و سيلاب هفته گذشته در محور ارتباطي کن- سولقان حدود 100 ميليارد ريال و در محور دماوند - فيروزکوه حدود 40 ميليارد ريال برآورد شده است.
وي افزود: اين خسارات بيشتر شامل تخريب پل ها و ابنيه ها در بالادست منطقه سولقان، ديواره هاي محافظ ساحلي رودخانه و همچنين راه هاي روستايي کشدار بالا و سنگان مي شود که نياز به بهسازي و مرمت دارند.
واحدي با اشاره به اينکه عمليات پاکسازي راهها در تمامي مناطق استان انجام شده گفت: کار مرمت و بهسازي تاسيسات بخش حمل و نقل استان در برخي از مناطق به دليل شرايط اضطراري با استفاده از اعتبارات نگهداري و ايمن سازي آغاز شده که لازم است براي محافظت جاده از احتمال وقوع سيلاب هاي آتي منابع مالي از محل اعتبارات بحراني تخصيص داده شود.
واحدي با تاکيد بر لزوم توقف برداشت بي رويه از معادن بالادست رودخانه کن به منظور پيشگيري از بروز حوادث مشابه، افزود: توقف ساخت و سازهاي غيرمجاز در حريم رودخانه از ديگر اقدامات ضروري براي جلوگيري از خسارت هاي سنگين در مواقع بروز حوادث طبيعي از جمله سيل است.
وي براي عملکرد صحيح دستگاه هاي ذيربط در برخورد با حوادث طبيعي، چهار مرحله را طرح و اظهار کرد: وهله نخست، پيشگيري است که در اين مرحله با پيش بيني درست و به موقع از وقوع برخي حوادث -قابل پيش بيني-، بهترين کمک به سازمان هاي امدادي و خدماتي عضو ستاد بحران استان يا شهر خواهد شد.
واحدي گفت: در صورتيکه پيش بيني به موقع و درست باشد، کنترل ابعاد سانحه، کاهش خسارات و تلفات مالي و جاني به عرصه هاي زيست محيطي، منابع طبيعي و همچنين به ابنيه هاي و تاسيسات فني، تاثيرگذار خواهد بود.
وي به شرايط بعد از وقوع حادثه نيز اشاره کرد و گفت: درصورتيکه پيش بيني درست باشد خسارات مالي و جاني کمتر خواهد بود و در غير اينصورت تلفات مادي و انساني نيز افزايش خواهد يافت.
وي با اشاره به ضعف حاصل از عملکرد مديريتي دراين نوع حوادث، گفت: يکي از ضعف هاي موجود تجمع ارگان هاي خدماتي و امدادي در زمان بعداز وقوع حادثه دريک محل مشترک است که خود باعث راهبندان هاي زياد در مسير بحران مي شود.
واحدي افزود: با وجود اينکه از زمان وقوع حادثه تاکنون مراحل پاکسازي، احيا و ساماندهي نقاط آسيب ديده انجام شده ولي لازم است براي آسيب شناسي از ضعف دستگاه هاي اجرايي مسوول در زمان وقوع حادثه بازنگري و بررسي هاي لازم انجام شود تا در صورت وقوع حوادث طبيعي در آينده پيش بيني هاي درست و به موقع صورت بگيرد.
وي در ادامه به مرحله ارزيابي و آسيب شناسي پرداخت و گفت که بعداز شناسايي نقاط آسيب ديده به ارزيابي و برآورد ميزان خسارات و نقاط ضعف دستگاه هاي اجرايي در مراحل اجرايي براي مقابله با اين بحران پرداخته مي شود.
يکشنبه هفته گذشته بارش شديد باران و جاري شدن سيل در منطقه کن و سولقان موجب بروز خسارت هاي مالي و جاني در اين منطقه به ويژه در هفت روستاي حاشيه رودخانه کن شد.
همچنين وقوع سيلاب در بخش شمالي استان تهران، خساراتي را در شهرستان هاي دماوند و فيروزکوه به دنبال داشت.
تاریخ خبر : شنبه 1394.05.03 منبع : خبرگزاری ایرنا