به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اکبر سیاری در همایش بزرگداشت یازدهمین سالگرد اجرای برنامه پزشک خانواده، با بیان اینکه برنامه تحول نظام سلامت در راستای تحقق عدالت در دسترسی به حوزه سلامت و بهرهمندی یکسان مردم و همچنین مراقبت مالی از آنها اجرا شد، گفت: ما با هفت برنامه و هشت پروژه در سال 93 کار خود را آغاز کردیم و امروز این تعداد به 15 برنامه و 10 پروژه پشتیبان رسیده است.
وی، پایدار ماندن منابع، افزایش تقاضا برای ارائه خدمت و همچنین کمبود منابع انسانی و هزینههای رو به افزایش این حوزه را یکی از مشکلات این دولت دانست و بر لزوم ایجاد امنیت شغلی برای پزشکان خانواده، اصلاح الگوی رفتار مردم در راستای حرکت در یک مسیر مشخص در درمان و همچنین دادن حق انتخاب واختیار به مردم تاکید کرد و گفت: ما سرمایه بزرگی از لحاظ تجربه در حوزه مراقبتهای اولیه و پزشک خانواده داریم و درصدد حل مشکلات خود در حوزه کنترل هزینهها، دسترسی بهتر، بهبود کیفیت، اصلاح رفتار مردم و همچنین ایجاد فضای لازم از نظر اجتماعی هستیم.
سیاری ادامه داد: در سال 92، 450 میلیارد تومان اعتبار به برنامه پزشک خانواده روستایی تخصیص داده شد که این رقم در سال 93، چهار برابر شد. از 2200 میلیارد اعتبار مصوب، 1600 میلیارد از آن در سال 93 محقق شد که توانستیم 2200 پزشک به مجموع کل پزشکان خانواده اضافه کنیم که در نهایت تعداد پزشکان خانواده در سراسر کشور به 6600 نفر رسید. همچنین 505 ماما نیز به این برنامه اضافه کردیم.
به گفته وی، خدمات رادیولوژی، آزمایشگاهی و ارتقای توان مدیریت و همچنین 436 قلم دارو از دیگر مواردی بود که به برنامه پزشک خانواده اضافه شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در عرض 10 سال کمبود ویتامین D ، شش برابر شده است که در همین راستا دو برنامه برای رفع آن اجرا کردیم. یکی از آنها غنی سازی شیر و نان با ویتامین D و دیگری آهن یاری در مدارس بود.
سیاری درخصوص آمار افراد تحت مراقبت در برنامه پزشک خانواده گفت: در سال 93، از میان 950 هزار نفری که درروستاها به دیابت مبتلا بودند، 397 هزار نفر شناسایی و 85 درصد آنها مراقبت شدهاند. دومیلیون و 850 هزار نفر از روستاییان فشار خون بالا داشتند که از میان 948 هزار نفر شناسایی شدند و 82 درصد تحت مراقبت قرار گرفتند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درخصوص آمار ارائه خدمات سلامت دهان و دندان در این برنامه نیز گفت: از میان نزدیک پنج میلیون نفر از افرادی که مشکلات دهان و دندان داشتند، حدود چهار میلیون نفر تحت مراقبت قرار گرفتند. همچنین در برنامه پزشک خانواده سه هزار و 484 مرکز بهداشتی درمانی با اعتبار 194 میلیارد تومان تجهیزو استاندارد شد. دوهزار و 574 محل زیست پزشک نیز تعمیر و تجهیز شد.
وی همچنین از فراهم شدن مقدمات اجرای پرونده الکترونیک سلامت در 20 دانشگاه علوم پزشکی و همچنین آمادگی وزارت بهداشت و معاونت درمان برای شروع نظام ارجاع و ارائه خدمات در سطح دوم خبر داد و عنوان کرد: 78 درصد مردم تغذیه نامناسب دارند و این درحالیست که 70 درصد مرگ و میر در کشور مربوط به چهار بیماری سرطان، قلب و عروق و آسم و بیماریهای مزمن است. 23 درصد مردم نیز دچار اختلال روان و اعتیاد هستند که برای حل این دو مشکل دو کارشناس تغذیه و بهداشت روان به شبکههای بهداشت و درمان افزوده شد.
سیاری همچنین تصریح کرد: آمار تجویز اقلام دارویی از 3.21 درصد به 3.2 درصد رسید. همچنین موارد تجهیز تزریق از 48 درصد به 21 درصد کاهش یافت. تزریق استروئید نیز از 25 درصد به 21 درصد کاهش یافت.
وی افزود: تا به امروز 24 میلیون شهرنشین به نظام نوین خدمات سلامت شهری دسترسی پیدا کردهاند و قرار است در سال 95 آن را ادامه دهیم و به تدریج در تمام کشور گسترش یابد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه با تامین منابع مالی، برنامه پزشک خانواده به تدریج میتواند در تمام کشور استقرار پیدا کند، ادامه داد: همزمان با توانمندسازی مردم برای برعهده گرفتن سلامت خود، درصدد هستیم یک برنامه درخصوص خودمراقبتی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و همچنین خودمراقبتی در بلایا در نظام شبکه ادغام کنیم.
تاریخ خبر:دوشنبه،26بهمن1394 خبرگزاری ایسنا