به گزارش سرویس «محیط زیست» ایسنا، معصومه ابتکار در هفدهمین همایش ملی معرفی واحدهای صنعتی و خدماتی سبز که با حضور معاون اول رییس جمهور در محل سازمان محیط زیست برگزار شد، افزود: دولت یازدهم به رغم مشکلات متعدد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و اشتغال، همواره یکی از مهمترین اولویتهای خود را به موضوع محیط زیست اختصاص داده تا جایی که رییس جمهور بارها اعلام کرد که دولت یازدهم دولت محیط زیست است.
وی با بیان اینکه دولت اقدامات و گامهای جدی برای حمایت و حفاظت محیط زیست برداشته است، اظهار کرد: تصویب برنامه اقتصاد کمکربن در هیات دولت که به عنوان پشتوانهای مهم در برنامه ششم توسعه مورد استفاده قرار گرفت یکی از همین اقدامات مهم در حوزه محیط زیست است.
تصویب برنامه فرابخشی با تاکید بر مصرف بهینه انرژی تا 5 سال آینده
ابتکار افزود: استفاده از برنامه اقتصاد کمکربن در برنامه ششم توسعه به معنای این است که در حوزه محیط زیست طی 5 سال آینده برنامه فرابخشی خواهیم داشت که با تاکید بر موضوع بهینه مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای و حفظ منابع تدوین و تصویب میشود و این برنامه در راستای توافقات جهانی برای کنترل گرمایش زمین و کاهش انتشار گازهای گلخانهای فعالیت خواهد کرد.
وی ضمن یادآوری این موضوع که ایران با ارایه برنامه مشارکت ملی کاهش انتشار گازهای گلخانهای و تصویب برنامه اقتصاد کم کربن در تلاش است تا رشد اقتصادی سبز داشته باشد، گفت: بدون شک کشور نیازمند رشد صنعتی، تولیدی، کشاورزی و افزایش ارزشافزوده است اما نباید به قیمت تخریب و آلودگی محیط زیست تمام شود.
ارتقای استاندارد پایش خروجی صنایع کشور
ابتکار اشارهای هم به مصوبه ماه گذشته هیات دولت برای ارتقای استاندارد پایش خروجی صنایع داشت و گفت: این تلاشها در راستای همگامسازی صنایع با شاخص ها واستانداردهای روز جهانی است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیستی نظام توسط مقام معظم رهبری اتفاق بسیار مهم و پشتوانهای بزرگ برای محیط زیست کشور است، افزود: با توجه به بحرانهای متعدد محیط زیست کشور، تبعات مختلف آنها از جمله آلودگی هوای کلان شهرها، گرد و غبار، تشدید مسایل ناشی از تغییرات اقلیم همچون خشک شدن تالابها و از دست رفتن منابع آبی بسیار بهموقع بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، نگاه ویژه رییس جمهوری به موضوع محیط زیست و توجه دولت یازدهم به این حوزه نشاندهنده همگرایی ملی در حوزه محیط زیست است که امروز با مشارکت و همراهی بخش تولید و اقتصاد کشور گامی جدید نیز در راستای افزایش این همگرای ملی برداشته شد.
ابتکار با تاکید بر این موضوع که در جهان کنونی اقتصاد و محیط زیست دو موضوع جدا از هم نیستند، گفت: به منظور همراستایی رشد اقتصادی با حفظ محیط زیست باید مدیریت سبز و برنامهریزی و طراحی سبز از ابتدای کار فرآیندهای تولیدی و صنعتی تا انتها را به عنوان یک ضرورت مهم مد نظر قرار دهیم.
وی ضمن اشاره به همکاری های بینالمللی صورتگرفته طی دو سال اخیر به ویژه با یونیدو در عرصه توسعه اقتصاد و صنعت سبز گفت: بدون شک حضور در عرصه بینالمللی به ویژه پس از رفع تحریمهای بینالمللی از اهداف مهم دولت است.
به گزارش ایسنا بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، ابتکار تقویت حضور موثر و استاندارد صنایع و تولیدات کشور در حوزه صادرات را از جمله اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: از همین رو تلاش میکنیم تا در گامهای بعدی و پس از بازگشت صلح و امنیت به منطقه رقابت ملی صنعت سبز را به رقابتی منطقهای و بینالمللی ارتقاء دهیم.
معاون رییس جمهور ضمن تقدیر از فعالان صنعت و تولید که با درک مسوولیت اجتماعی خود در حوزه محیط زیست در این عرصه فعالیت میکنند، گفت: مشکلات و عقبماندگیهای زیادی در این بخش وجود دارد که نیازمند برنامهریزی و دقت نظر بیشتر است.
تاریخ خبر:دوشنبه،26بهمن1394 خبرگزاری ایسنا